ronja
|
to je zato, ker sodiš iz gledišča, ko si greh že za sabo pustila. lahko je biti po bitki general. Podpis. Frodica, saj tudi šivanja nisi plačevala na belo, ne?;) Se spomnim, ko si tu iskala punco in si se potem zmenila z eno - pa vem, da nima odprtega sp. Jaz je zato nikakor ne bi šla prijavljat, je pač ostala brez dela in si pomaga kakor si ve in zna, ampak dajmo ne bit preveč licemerski, a?;) Zato se tudi pogovarjamo. Ni nujno, da nekdo sprejme to kar napisem ali da jaz sprejmem to kar nekdo drug napise, vendar ce o tem razmisljas pa IMO gres naprej, drugaqce vidis zadeve in napredujes. To mi je všeč:). Zdaj pojdi pa še en korak naprej, pa poglej, da v bistvu ni šlo tudi pri tebi za en osamljen primer, ampak je bil to način iskanja rešitev - zato, ker je pač država preveč zakomplicirala delo na belo, ko gre za občasna, priložnostna zelo mala naročila in zneske. Razjezila sme se , ker sme dobila salvo ocitkov kako malo vrednujem gospodinjsko delo, pa bi zenska morala imeti bolnisko, pa placan dopust pa nevem kaj. Če nekoga zaposliš na belo, pa čeprav za polovični delovni čas, mu seveda to pripada... To je smisel dela na belo, da imaš in dolžnsti (plačevat davke) in tudi pravice (bolniška, itd...) Potem mi razlozi vezo med golufanjem zavarovalnice in njenimi dobicki. A lahko jaz poizkusim? PO moje je ankica mislila na to, da zavarovalnice niso bile tako uboge, da ne bi imele od česa živet, iz česa plačat delavcev, itd..., da bi se morale posluževat takega načina, če bi hotele bit poštene do svojih zaposlenih, kar človek razume, da bi jim bilo prvo. Ampak ker so zavarovalnice imele kar konkreten dobiček, se ji še toliko bolj noro zdi, da tam, kjer je stvar zelo očitna, ne ravnajo profesionalno. Sama imam enake izkušnje, sicer je šlo za obvezno nezgodno zavarovanje, ki si ga kot študent moral imet, potem pa sem bila pol leta na berglah in mi niti približno niso izplačali tega, kar bi mi morali. Ne pridem več blizu ničemur, kar ima zvezo s Slovenico - se je Adriatik trudil še pa još, da ib iz Triglava presedlala k njim, pa mi na kraj pameti ne pade, ker so pač skup z zavarovalnico, s katero sem mela težave. Triglav je do zdaj še vedno plačal, kar je bilo treba, vsaj za avtomobilska zavarovanja v naši družini (čeprav se mu v bratovem primeru niti približno ni splačalo:D). Ankica bi verjetno razumela zavlačevanje plačila, če zavarovalnica ne bi imela denarja za plače svojih zaposlenih... tako ji pa to ni jasno - kako lahko, če imaš vsega dovolj goljufaš druge. Tudi meni je slednje nerazumljivo, prvo bi pa štekala, čeprav ni prav. Še vedno bi hotela svoj denar nazaj, vendar bi lažje razumela - in pri večini ljudi je tako, da lažje sprejmemo nekaj, kar razumemo. Ce gremo skozi razgovor se ves cas vlecejo izgovori o revezih, ki nimajo za jesti. Resnica pa je, da ne goljufajo in kradejo zgolj revezi, ki nimajo za jesti nasproti bogatunom ala Zidar itn... Vmes je se ogromno ljudi, ki goljufajo. Se strinjam, večinoma smo vsi vmes;). Vendar če ti napadeš nejcko zaradi par 10 evrov inštrukcij, hkrati pa sama iščeš ljudi na črno, da ti kaj sešijejo, odpeljejo otroka v šolo, počistijo stanovanje... si ista. In ti tudi sama nisi nikoli napisala: Jaz sem goljufala državo. Ravnotako si iskala izgovore: da delaš dobro delo ljudem, ki nimajo dovolj, itd... Se strinjam in z razlogi in s tem, da to v principu ni prav - samo ne moreš pri enih se postavit na eno, pri drugih pa na drugo stran...