Frodo Bisagin
|
IZVIRNO SPOROČILO: nyna84 IZVIRNO SPOROČILO: Frodo Bisagin IZVIRNO SPOROČILO: Ankica* medtem ko meni kot stalni in resni stranki določeni dobavitelji recimo dajo odloženo plačilo, mora nekdo nov v tej branži upoštevat, da bo plačeval vnaprej. pa naj bodo to vijaki ali iverka ali moka. Drugo, kar je, pa da je potrošnja skokovito padla, da je trgovin dovolj in da rabimo proizvodnjo in tisti, ki se danes spravlja odpirat svojo firmo,... no, jaz jo ne bi šla. Nekaj casa nazaj sem iskala nekoga za pomoc v gospodinjstvu,. na crno seveda, ker sicer ne bi financno zmogla. Ko sem obupala nad idejo, je z menoj v stik stopila punca, ki me je vprasala koliko sem resna in kako dolgorocno razmisljam. Dobile sva se, pogovorile in se dogovorile - punca je odprla s.p., pridobila subvencije, jaz sem pa dala besedo, da bom pri njej toliko in toliko casa (dogovorjeno je bilo okvirno stevilo ur in okvirni mesecni znesek) ter, da ji bom pomagala pridobiti nove stranke - v kolikor bom zadovoljna z njenim delom. Hitro smo ugotovili, da pri meni nima toliko dela kot sem mislila, da ga bo, vendar je tudi hitro pridobivala stranke, saj se je izkazala kot pridna, delavna in hitra. Zdaj pride k meni enkrat ali dvakrat na mesec, kljub krizi ima cedalje visjo ceno, naredi pa v eni uri toliko, kolikor katera druga v dveh. Recimo, da je to en nacin kako se lahko zadeve izpeljejo v zadovoljstvo vseh (tudi drzave) Super! Pa nisem mislila, da se tudi Frodo poslužuje dela na črno. Ne pravijo kar tako, da je to slovenski nacionalni šport. Hecam se. Iskreno, o tem takrat nisme razmisljala kot o delu na crno, temvec kot o moznosti, da jaz dobim kar potrebujem in nekdo dobi delo , sredstva s katerimi lahko prezivi slabe case, dokler ne dobi sluzbe. Razmisljala sem zgoj v smeru, da je druga moznost, da jo zaposlim kot gospodinjsko pomocnico, kar se pa financno nikakor ni izslo. No, bila je pa se tretja moznost. Na koncu sem ugotavljala, da sem "pomocnico" jemala za povsem pasivnega akterja, kar se je pokazalo za napacno.