nananaja -> RE: unikatna darila za Božič (27.11.2013 19:11:09)
|
IZVIRNO SPOROČILO: rozilu Aja, veste kaj pa jaz iščem, pa me prosim usmerite: klekljane uhane oz. mogoče še verižico za zraven. Sej vem, da je teh spletnih strani ful in sem malo že brskala, ampak: 1. rada bi stvar vidla v živo in probala če mi paše preden kupim (torej v katero nespletno trgovino zavit?) 2. nočem unih brezveznih uhanov, kjer se sicer čipka lepa, ampak "pecelj" plehnat (ponavadi mi nikoli ne stoji dobro, pa še izgubim ga hitro in včasih mam reakcijo) - mora biti trajen nakit [sm=smiley1.gif]. Cena ni tako pomembna, ker mi mož še "dolguje" darilo... pa še lepe, skoraj enoletne oderuške obresti pašejo zraven [sm=smiley36.gif] Hja, tega klekljanega nakita je zdej ena poplava na fbju, samo mene včasih na rit vrže kvaliteta izdelave. mateyka je sicer predlagala eno kvalitetno izdelovalko. Ne razumem pa točno, kaj misliš to z uhani, a to misliš, da mora biti tak zatiček, ki se zapne? čipka je iz sukanca, zato je material lahek, hkrati pa toliko prepleten, da ne pade lepo, če ni prav oblikovan. Pri bolj okrolih se je pametno pomagati s kakimi obročki, v katere se vpne čipka. Mogoče ravno zato meni sami uhani niso toliko potegnili, da bi se jih večkrat lotila delat. Tudi ogrlice je treba pametno načrtovat, ampak te so mi lepše. Prav tako se da oblikovati fine zapestnice, dobi se tudi kovinske obrobe za zapestnice, kamor potem čipka vpne. Sem si pa izdelovala klekljane rožice bordure za poročno obleko, oblikovala sem broške za goste na poroki. Nisem med najbolj pridnimi, zato že dlje časa načrtujem eno krilo s klekljano čipko za službo... upam, da mi letošnjo zimo uspe. Sicer pa ostajam bolj pri klasični uporabi čipke v okvirju, ki jo sama oblikujem :)
|
|
|
|