SU -> RE: drža dojenčka (3.1.2014 9:52:05)
|
Naju je pediater dobesedno nadrl, ko sva prišla z miškom na pregled in je videl, da ga nekak "napol" pokonci drživa... Povedal je, da se lahko otročka drži pokonci šele, ko se prične sam dvigovat... to je v bistvu takrat, ko prične samostojno sedat... Da prej pa nima dovolj trdnih kosti, nima dovolj razvitih mišic... In potem je sledilo to, da je povedal, da ima naš fantič zaradi prehitrega držanja pokonci mal "izbočene" kosti (sp. del reber)... Tako, da sva bila pri hčerki bolj pazljiva kdaj sva jo pričela držat pokonci. To ne pomeni, da je bilo njima fajn ležat, ko si ju nosil naokrog... sta tudi jokala in želela, da sta v pokončnem položaju... V tem primeru sem ju dala na trebuh, na roko, podpirala sem tako celo telo, nogice in rokice niso bingljale in lahko sta bolj gledala naokrog. Jaz osebno menim, da ni fino, če jih prehitro dvigaš ravno zaradi omenjenega. Sem pa pogledala nekaj posnetkov in CD handling mam tudi doma... in tudi sama sem prakticirala nekaj reči iz handlinga... ampak dopovedat to drugim... kako prijet, kako držat... je pa druga pesem [sm=smiley1.gif] ... posebej kakšnim starejšim članom družine... ko je za njih itak vse ok in "preveč kompliciramo"...[sm=smiley1.gif]
|
|
|
|