ronja
|
Ugotovila sem da si želijo VSE! Ja. Vse. haha, jaz mam tudi eno tako doma:D. Čisto vse bi imela. Na srečo nimam tvja in vidi samo tiskane reklame:D. Tavelika pa nič, kar bi se dalo kupit... NO, saj ma tamala tudi take želje, ki vztrajajo po več let - živega škrata, če pa to ne, pa naj bo na baterije - to je dobila lani (improliga, škrat, ki poje, sem mislila, da bo drugi dan romal v smeti, ker je grd ko smrt (se je palčkom mudilo;) in poje božične pesmi... pa se je skoz igrala z njim. POtem sem upala, da ga bomo uspeli zgubit med selitvijo, pa tudi že sprašuje, kje je... Zdaj si želi še takega, ki hodi... Razlagam, da ne vem, če znajo to škratki naredit, ampak itak "Mami, jaz poznam škrate, oni znajo vse naredit!"... Kako naj jo razočaram o škratovski moči? Torej: če kdo ve za kako reč, ki hodi - punčko, whatever, bomo že potem v škrata naredili... se priporočam!!! Tavelika je pa res svojstveno bitje: na knjižnem sejmu sta si lahko izbrali vsaka eno knjigico (v določenem cenovnem obsegu za katerega na srečo ni bilo treba povedat, ker sta si zaželeli zelo poceni knjige:) - in tavelika si izbere Zakaj naj zdravo jem! Od vseh knjig! Kateri otrok si sam od sebe to zbere? Tamala si je zbrala neko, kjer se vse razpira in maš 3D popup vile itd... itak Sicer pa dobijo mizico in stolčke, ker je stara že razpadla. Bojo pa škratki naredili take luštne blazinice za na stolčke in naslonjala z žepki iz blaga, da ne bo glih čist navadna poceni mizica s stolčki za 40€ (že kupljena). Od dedija dobijo (upam) ustvarjalno mizico, kjer bojo lahko pacali po mili volji (material zgoraj pult, kakršnega smo meli v kuhinji, ker je fenomenalen:) - poceni in super se čisti) Tamala bo dobila didaktični telefon, ker si želi računalnik (in je to približno isto in ni tako glomazno), obe dobita še ene nalogice (knjigica z nalogicami), to mata ful radi in si želita. Tavelika dobi malo snežno vilo, ki si jo že dolgo želi in me je dolgo fehtala zanjo. Mogoče še kako knjigico, odvisno, koliko bosta že prej dobili od babic in dedkov. Za razen kič pa se mi zdi najboljše, da pišejo dedku mrazu (pri nas napišemo 3 stvari vsak otrok) in si potem dedki mrazi med sabo razdelijo in dobijo kaj pri eni, kaj pri drugi babici... ker vsaka ima rada kaj - njegovi so bolj na plastiko, moja mami rada podarja pravljice, dedi pa kake lesene reči. Tako da je vse pokrito:) Glede reklam in želja: včasih me še prime slaba vest, ker ji/ma ne morem dat vsega, kar si želi/ta, vendar se ob takih trenutkih spomnim, koliko časa se dejansko igrata s stvarmi, ki sta si jih zaželeli ob listanju reklame, koliko pa s tistimi, ki si jih res želita.In si spet zaupam in jima dam to, kar mislim, da je najboljše zanju. Zdaj lepo rečem: piši dedku mrazu - ker vem, da bo itak pozabila takoj, ko bo katalog zaprla in na koncu čez čas, ko bosta pisali pismo, bojo ostale tiste stvari, ki si jih malo bolj želita - in še kaka bedarija se vmes prikrade, ker pač ostane od včeraj v glavi, ampak kakšno bedarijo pa tudi morajo dobit;). Lani je R. komentirala našega dedka mraza, da je prinesel manj kot pri babicah in dedkih. In je res. ampak igrata se pa s tistimi stvarmi več... tako da - ni vse v kvantiteti Daleč najbolj priljubljeno darilo od tamale (una, ki bi mela vse;) od lanskega dedka Mraza je recimo doma narejena (zelo na hitrco in zelo neprofesionalno) kuharska knjigica z na roke napisanimi recepti, ki jo še dopolnjujemo... Iz par listov papirja, za platnice je pa karton od škatle za kosmiče - mišljeno je bilo bolj za zraven, ker si je pač želela kuharsko knjigico, pa da dobi, če je že napisala, ker nisem nobene mela za otroke... potem pa totalni hit. Kdo bi vedel;)