hipoteka (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...

Sporočilo

gsatalema -> hipoteka (19.11.2013 18:53:27)

zanima me kje ste dobili najugodnejši hipotekarni kredit in ali so vam odobrili v celoti, ali ste morali obvezno prispevati kakšen delež? Radi bi vzeli hipoteko za nakup stanovanja in me zanima ali ti odobrijo v višini vrednosti ali ne? Prosim vse informacije o tem, in tudi o vseh skritih stvareh [sm=smiley24.gif]

Masha_M -> RE: hipoteka (19.11.2013 19:01:31)

Danes se povsod rabi 20-30% lastnih sredstev.

Melia -> RE: hipoteka (19.11.2013 20:48:02)

Zdravo

Po vsej verjetnosti boš potrebovala vsaj nekaj malega lastnih sredstev. V določenih primerih banke financirajo tudi 100%, vendar sem prepričana da boš poleg hipoteke potrebovala še kakšno dodatno zavarovanje (na pimer poroštvo, polico življ.zavarovanja,....). Res je odvisno od banke, komitenta,....vsak se obravnava pri takih večjih kreditih individualno in je težko posploševat zadeve.

Drugače pa pri hipoteki je pač potrebno preveriti zemljiško knjigo....torej da je nepremičnina prosta bremen. Sicer pa tudi banke vse to preverijo, saj se ne vpisuje banka na "drugo" mesto, če me razumeš.

Kar se tiče obrestnih mer, pa se ponavadi še da kaj zbijat....spet odvisno od komitenta,.....

Skratka najboljše da malo greš po bankah po informativne izračune....

Verjetno ti nisem kaj dosti pomagala, če imaš še kakšno vprašanje pa kar vprašaj.

LP!

m_o_i -> RE: hipoteka (19.11.2013 21:12:42)

dve leti nazaj sva kupila stanovanje s 100% hipoteko (na stanovanje, ki sva ga kupila).
lastni vlozek je bil NIC.

to je bilo na NLBju

gsatalema -> RE: hipoteka (20.11.2013 8:25:31)

nekaj lastnih sredstev imamo, ampak v tem trenutku tako naložene, da se ne da uredit v mesecu ali dveh.... bi pa imela hipoteko v 100% vrednosti. Kar se plače tiče ti tako delajo po "reglcih" oz. tisti določen znesek mora ostat, kar sicer v našem primeru ne predstavlja težav... Najlažje bi bilo to zavarovanje....

sončnica24 -> RE: hipoteka (20.11.2013 8:28:03)

Sama s tem nimam izkušenj, poznam pa dve kolegici ki imata hipotekarni kredit pri banki Koper je baje najboljša sta pa oba partnerja zraven njiju vzela potrošniški kredit ki je služil za polog.

Stran: [1]