pomlad08
|
IZVIRNO SPOROČILO: patrino ti se kar čudi. eni pa vemo kako narava deluje. Veš, kljub temu, da mogoče ne zgleda, tudi drugi vemo, kako deluje narava, pa nam to vseeno ne služi kot izgovor, da imamo umazane otroke. Jaz pa dvomi, da si vzgojiteljica v vrtcu na sestanku dovoli to izpostaviti......da nagovori javno starše, da ne umivajo dovolj svojih otrok.....verjamem sicer, da se vzgojiteljice med sabo zgražajo nad neustrezno higieno otrok.....da pa bi to javno izpostavljale pa resno dvomim....ker če je otrok res tako nemarno umazan oz. zanemarjen, je verjetno dolžnost vzgojiteljice, da to pove staršu in starša opomni, ne pa da se ta problem izpostavi na roditeljskem sestanku kot splošen problem vsega oddelka in še celo uporabi besednjak "higiena vaših otrok je pa pod nivojem".... čeprav mene osebno pri otroku, še posebno poleti, ne moti, če ima kdaj črno pod nohtom, to me ne moti niti pri kmetih in pri ženskah, ki precej delajo na vrtu in njivah.....verjamem pa, da moti tiste, ki naravo uživajo zgolj od daleč, iz urejenih sprehajalnih poti in čistih igral na igrišču...... Lili do stvari je očitno prišlo čisto spontano oz. neplanirano. Imeli smo srečanje z ustvarjalnimi delavnicami in vzgojiteljice so se zasekirale, ker niso imele dovolj zaščitnih haljic za vse mulčke. Potem pa so se nekateri starši pač oglasili, da jih ne moti, da se otroci poflekajo, češ da s etako ali tako morajo vsak dan tuširati. No in beseda je dala besedo in ko je ena mamica ravno razglabljala da otroci tako ali tako morajo biti umazani, je vzgojiteljica odgovorila , da odvisno od česa in koliko časa. No in potem je še povedala par stvari. Meni osebno je bilo malo tako tako, vendar ko takole berem komentarje nekaterim, moram priznati, da sem rahlo šokirana nad nekaterimi. Očitno vsakodnevno čistočo nekateri jemljemo kot samoumevno, nekateri pa pač daleč od tega. Pa če odrinemo stran otrokovo dobro počutje po kopanju, tuširanju, higienske vidike in samo vcepljanje higienskih navad otroku, ter pomislimo le na nekaj: a ni luštno pocrkljati, k sebi stisniti in imeti v naročju čisto dete?In ne takšnega reveža z repo v ušesih, marogami za ušesi in za vratom, "dišečimi " stopalčki...Čisti nohtki so pa tako očitno že nadstandard in privilegij za nekatere. mamo pač pupo, ki rada packa in ustvarja. skoz je pa ne bom motila s tem, da mora pazit, jo skoz pucala in preoblačila - naj ima neobremenjeno otroštvo user posted image Matejči, še en izgovor? Tudi naši otroci niso nikoli pri miru in tudi zelo veliko ustvarjajo. To, da jo vsak večer na hitro oprhaš in gre otroče sveže in dišeče v posteljo, niti pod razno ne moreš šteti pod obremenjeno otroštvo. Temu se reče skrb zase in osebna higiena. Neumivanju otroka in tlačenje le tega na vsake tri- štiri dni v banjo, pa tudi ne moremo označiti za neobremenjeno otroštvo, temveč za zanemarjeno. In tudi izgovori , da se je zvečer kopal, zjutraj pa odšel v vrtec umazan, ker je pred vrtcem ustvarjal, so kar nekaj. Kar spomnite se na prepotene ljudi poleti na troli sredi mesta. Prav dobro se da preceniti, kdo smrdi zato, ker je le trenutno zašvical v gužvi in kdo ima okrog sebe dihurski vonj ker vode že nekaj dni ni spustil k sebi. Pa ne mi spet s tem, da se eni bolj potijo kot drugi. Patrino, a pri vas umivate zobe in roke (nohte9 samo takrat, ko se tuširate? user posted image Umivamo jih po potrebi tudi večkrat čez dan- odvisno kaj pač počnemo oz. kaj jemo. Drugače pa se tako ali tako tuširamo vsak dan. In da- pri nas je tudi tuširanje del vsakodnevne higiene. Če povem po pravici- nekako tule gor čezdalje bolj opažam, da se počutim, kot s tujega planeta. Nikoli si nisem mislila, da se bom morala kdaj zagovarjati pred starši, ki ne umivajo redno svojih otrok, ker jih pri nas pač umivamo. OMG In pol je kao Lulu tista, ki uniči vsako temo
< Sporočilo je popravil pomlad08 -- 14.11.2013 15:51:12 >
|