ronja -> RE: trije otroci - s finančnega vidika (12.11.2013 12:59:17)
|
Verjetno se najbolj bojim odzivov okolice - ker se mi zdi, da če odstopaš od povprečja - mož, žena, dva otroka, si danes že čuden. Če je to pravi razlog za oklevanje, potem ga ne upoštevaj, ker nima smisla živet svojega življenja tako, kot ga živijo drugi, ker ga pač drugi živijo tako kot njim paše. Ni nujno, da ti paše isto. Kar se tiče prihodkov, se mi zdi, da ni problem in kot si rekla te za zdaj niti ne skrbi. Se strinjam, da je pametno pogledat na prihodnost in na to, da jim lahko pomagamo tudi ob študiju... ampak da zato, ker mogoče čez 20 let ne bom mela dovolj denarja, da bi vsakemu kupila eno stanovanje, ne bi imela zdaj otroka, pa vseeno nima smisla... Navsezadnje si tudi med sabo lahko kaj pomagajo;). Res se veliko da zimprovizirat, če si tip za to. in ni treba, da grejo starši smučat, če hočeš, da se otrok nauči, saj imajo šole za smučanje. Ni isto, se strinjam, je pa ceneje in narediš kompromis, če ravno nimaš financ za smučanje za 5 člansko družino. Midva bova tako naredila, recimo. Se mi zdi ok. Saj ni nujno, da jim bo glih smučanje všeč;). Ok, naj se naučijo, da se ne bojo počutili zapostavljene, potem kasneje bojo pa itak sami našli kaj si želijo delat in bojo verjetno malo izbirali v okviru možnosti. To ni nič tako strašnega. Smotano je, če ima otrok eno strast, pa je ne more uresničit, ker ni za nič denarja. Če ima pa na voljo 20 stvari, 5 pa ne, pa mislim, da večina preživi brez traum:). ker med 20imi vseeno najde nekaj, kar ga zelo veseli in je lahko dovolj blizu tisti pravi strasti, v katero se potem usmeri.
|
|
|
|