t4nj4 -> RE: plodni dnevi (29.5.2014 8:53:24)
|
pozdravček vsem na forumu, zanima me kdaj v ciklusu je ženska najbolj plodna? vem da naj bi spermiji lahko preživeli (če so ustrezni pogoji) 4-5 dni, po ovulaciji pa je na voljo le še 12 ur za oploditev. ampak kdaj je tisti dan v ciklu najbolj ustrezen? Takoj ko se pojavi prozorna sluz podobna beljaku? Na forumih sem našla različna mnenja, ene pišejo da je treba takoj v akcijo ko zaznamo prisotnost sluzi, spret druge pravijo, da najbolj prime ko je te sluzi konec, itd. Ko pride do pojava te sluzi, pomeni da so se plodni dnevi začeli, ampak ovulacija bo nastopila šele čez nekaj dni? koliko dni traja to približno (3, 4)? nekje sem tudi prebrala da naj bi ovulacija nastopila tri dni po tistem ko ta sluz izgine. samo to mi ni najbolj logično, ker je za zanositev pomembna prisotnost te sluzi, da pride do oploditve. sama imam različno dolge cikle, zato ne morem vedno vedeti kdaj bodo moji plodni dnevi. Zadnji cikel sem malo bolj podrobno spremljala znake : 9. dan cikla se mi je pojavila sluz, trajala je tri dni , se pravi 9., 10. in 11.dan ciklusa (občutek vlažnosti v nožnici, povečana želja po spolnosti), 12.dan cikla pa sluzi ni bilo več. Se pravi da sem bila potem najbolj plodna 11. dan cikla?
|
|
|
|