Anonimen -> RE: Novembrčki 2013 (2.1.2014 23:20:25)
|
Da vas še malo pokomentiram [sm=smiley2.gif]: število obrokov in uvajanje goste hrane - Mi jemo čez dan še vedno na 2 do 3 ure, tako da v povprečju popije okrog 90 ml na obrok. Se mi zdi, da jo nahranim, se malo obrnem naokrog in je že spet lačna [sm=smiley36.gif]. Priznam, da komaj čakam, da bomo stari 5 mesecev, da lahko poskusimo z gosto hrano, bomo spet jedli Holle žitne kašice, ki jih je jedla že starejša in so tako dobre, da jih je zraven jedla tudi mami [sm=jezicek.gif]. Zelenjavne in sadne pa bom delala kar sama kot pri starejši, saj mi te kupljene nekako ne dišijo. Malo bom morala osvežiti spomin, kako že gre to uvajanje, sem že kar malo pozabila [sm=smiley36.gif]. zaščita - Midva bova uporabljala kondome in sicer nezanesljivo metodo umika, toda do sedaj nama je uspevala. Sem ravno danes možu rekla, da sedaj pa mora res paziti, saj bi bila kar štala, če bi kaj naštimala [sm=jezicek.gif]. Hormonov tudi jaz že več kot 10 let ne uživam, saj so bolj škodljivi kot antibiotiki. Danijeladejan - Upam, da si ok glede koščkov posteljice, držim pesti [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]. Pa tudi jaz zelo pogrešam Lili, ko grem sama v trgovino. Jo potem, ko pridem domov, celo polubčkam, ziher mi bo to očitala, ko bo večja [sm=jezicek.gif]. Pa moje sožalje za mamo [sm=smiley31.gif], to pa je res hudo, ko ostaneš brez obeh staršev [sm=smiley19.gif]. Toda sedaj je v vaši družini novo življenje, ki ti bo podarilo veliko ljubezni in nepozabnih trenutkov [sm=smiley1.gif]. jutranje spanje - Je zakon! [sm=jezicek.gif] Danes sem imela doma še starejšo in sem ob 7.30 nahranila Lili, jo dala v ležalnik na mojo posteljo, starejša je zraven še malo spala, potem pa je šla kar sama risat, ko je videla, da mami spi kot klada [sm=smiley36.gif], Lili pa je tudi zaspala. Tako da sta me moji dve hčerki lepo pustili spati do 9.15 [sm=bravo.gif]. Sem rabila jutranji spanec, ker sva z možem do 2h gledala film, se kar pozna, da sva si že malo odpočila in lahko spet ponočujeva [sm=bravo.gif]. *zvezdica zaspanka* - Super za uspešno operacijo [sm=bravo.gif]. Ko si napisala, da je morala biti mala tešča, a je ful jokala, ko je bila lačna in je nisi smela nahraniti? Lili bi se zagotovo tako drla, da bi celo bolnišnico spravila na noge [sm=smiley36.gif]. Glede hranjenja pa tudi pri Lili opažam, da si tišči rokice v usta tudi, ko ni lačna, ampak je utrujena. Sedaj imam test za to, ali ji grem mešat obrok ali ne, to, da ji dam v usta moj mezinček in če ga začne orneg vleči, vem, da je lačna, če ga pa izpljune, pa vem, da ne bo jedla. Pa še to je: če je zares lačna, ji nošenje ne bo pomagalo in se bo vedno bolj jokala, tako da takrat pa vem, da je zagotovo lačna. Največ zmede je zvečer, ko je utrujena in joka od utrujenosti, pa bi vlekla, pa ni lačna, takrat jemo, pa pljuvamo, pa polivamo, pa spet bi, pa ne bi ... [sm=jezicek.gif]. Sva se z možem že sprijaznila, da pač zmešava kakšen obrok in potem celega vrževa vstran, važno, da sva sigurna, da zaspi s polnim trebuškom. Pa javi, ko boš skužila bobo [sm=smiley36.gif]. nove mamice - Dobrodošle [sm=bravo.gif]! tašča in "nasveti" - Moja tašča je super, saj ve, do kje sme [sm=smiley36.gif]. Sicer ima svoje poskuse, ko bi kar rada vsilila svojo voljo, predvsem ji ne gre iz glave to, da nimamo dude, toda se bo že navadila, kot se je morala pri starejši. Drugače pa je tako moja mama kot tašča na Štajerskem, tako da nimamo ravno klasičnih babic, temveč sta tudi babici bolj občasni gostji kot varuški. Z možem sva zato zares za vse sama, toda prednost je, da je vse tako kot si midva želiva in nama nihče ne soli pameti. Sicer pa me ne motijo raznorazni nasveti, saj jim vedno nazaj odpredavam svoje in ostanejo brez besed [sm=jezicek.gif]. nosilka - Še od prve hčerke imam sling, toda takrat sem ga nabavila malo kasneje in sem jo nosila na boku, tako da sedaj Lili ne znam naštimat v položaj za dojenčka [sm=zmeden.gif]. Imam zraven narisana navodila in na CD-ju, pa sem že dvakrat poskušala jo dati v sling, pa se je vse skupaj končalo z njenim polivanjem, ker sem jo preveč obračala naokoli [sm=jezicek.gif]. Ne bi rada čakala do 6 meseca, tako da upam, da bom prej uspela naštudirati pravi položaj. Ker je res zakon, da lahko nosiš dojenčka, medtem pa pospravljaš, kuhaš ... imaš obe roki prosti. Sedaj je zagotovo ponudba nosilk večja kot pred 4 leti, zato bom vesela vseh nasvetov, sem pripravljena kupiti tudi novo, če ima katera dobre izkušnje [sm=smiley1.gif]. marelcaspelca - Lili spi potiho, tako da mogoče tvoja pupica glasno sanja, glede na to, da se ne zbudi? [sm=smiley24.gif] Sicer pa tudi Lili, ko je čas za obrok, začne rokice tiščati v usta, mlaskati in nekaj jamrati, tako da takrat vem, da je čas, da ji zmešam obrok. dodajanje tekočine - Mi Lili enkrat na dan damo za pit vodo, včasih pa tudi večkrat, če imam občutek, da je žejna. Na primer po kopanju se mi zdi, da je kar žejna, tako da ji dam najprej malo vode, potem pa hrano. Pa če se mi zdi, da je malo bolj vroča, ji tudi dam vodo za pit. Zadnje 3 dni je očitno nekaj prebolevala, saj je imela vroč vrat, kot bi imela vročino, toda ni bilo nič za izmerit, v stopala in dlani pa se je ful potila. Najprej sva z možem mislila, da se je malo prekuhala v lupinici, ker smo bili na daljši poti, toda ko je trajalo že dva dni, je očitno nekaj res prebolevala, saj smo prej imeli en obisk. Sedaj je že vse ok, sem jo pa ves čas preverjala, da ji ni prevroče, ponoči je celo spala z golimi nogicami. Prav uživa, ko jo slečem in lahko golika brca, se mi tako veselo smeji, da se potem obe smejiva [sm=smiley1.gif]. Pa da ne pozabim na voščilo: vsem vam želim nepozabno leto 2014, čim več mirnih noči, zdravih otročkov in nepozabnih trenutkov, ki jih prinese prvo otrokovo leto [sm=bravo.gif]! Lahko noč, NenaLena
|
|
|
|