reza1 -> RE: Novembrčki 2013 (4.3.2014 19:36:19)
|
Uff, kolk sem mela pa zdej dela, da sm vse prebrala [sm=smiley36.gif] [sm=bravo.gif] punce! spela10 jaz sem si prej vedno še črpala-na začetku zvečer, ko je mala zaspala, ker me je vse bolelo. Potem sem si nehala in se je dojenje "uneslo"-mleka dovolj za malo. Sledil je poskok rasti in spet zmeda z dojenjem [sm=zmeden.gif] Tako da sem si po vsakem dojenju še črpala. Boljš da ne govorim kako me je že vse bolelo od dojenja in še črpanja potem...auč! Takrat sem si v celem dnevu uspela načrpat 40ml. Te sem ji potem zvečer po flaši dala, ker se ni najedla samo z dojenjem. Zdaj sem pa končno nastavke ukinila in moram priznat, da me dojenje sploh ne boli več tako kot na začetku. Zgleda da sem se utrdila [sm=smiley1.gif] Trenutno pa si nič ne črpam, ker je stanje spet super. Ko sem si nazadnje zvečer (nekaj dni nazaj), sem opazila da je količina načrpanega mleka bistveno manjša, kot na začetku (recimo mesec dni nazaj) ko sem si začela črpat. Nima pojma od česa je to odvisno. Ampak dokler je mala super se nič ne sekiram. Ponavadi si začnem spet črpat, ko mi v skrinji zmanjka rezerve za hude čase [sm=smiley36.gif] Glede uvajanja goste hrane pa kot je že tintin rekla, pri nas pride patronažna. Moja mi je rekla naj jo pokličem enkrat ko bo mala stara 4 ali 5 mesecev. Pomojem bom začela kmalu po dopolnjenih 4 mesecih. Mala vedno usta odpira pa še bolj se slini kot ponavadi, če jem zraven nje. Pa nima veze da je ravno podojena [sm=jezicek.gif] No, bomo videli sproti... moram pa priznat, da se kar veselim uvajanja goste hrane. Sej ne da ne maram dojenja, uživam v njem in rada opazujem malo ko je tako zadovoljna po dojenju, pa ko se carta...ampak vseeno mi je včasih stresno, ko gremo kam na obisk in vem da bom morala tam dojit. Še vedno se namreč najraje dojiva leže. V sedečem položaju skoz glavo okrog obrača, pa firbca. ČE pa še koga sliši govorit pa dojenje sploh odpade. Mali se je tudi že uspelo prevalit iz hrbta na bok, pa potem še na trebuh. Sem bla prav presenečena kako mojstrsko je to izvedla [sm=smiley36.gif] Jaz to pripisujem telovadbi. Vedno ko domov prideva namreč sama ponavlja določene gibe, ki smo jih tam delali. Jaz pa že komaj čakam drugo posvetovalnico v četrtek, da vidim koliko je zrastla in se zredila. Če preštejem podbradke ji gre kar ok [sm=jezicek.gif] Se ji je pa na vratu pod brado malček koža vnela, kljub temu da jo dokaj pogosto z oljčkom namažem [sm=zmeden.gif] Pa seveda prej dobro umijem, ampak ne vem kaj naj še naredim. Včeraj ji je celo malček kri tekla [sm=smiley13.gif] Sem umila pa namazala z bepanthenom in je danes boljše. Toliko zaenkrat, upam da sem vse pokomentirala [sm=smiley1.gif]
|
|
|
|