ronja -> RE: Tiste, ki ste dojile še po zaključeni porodniški... (17.2.2014 13:10:32)
|
Ker si močno želim z dojenjem nadaljevati še po odhodu v službo, me zanima, kakšen je recept za uspešno dojenje po zaključeni porodniški? Recept: ne nehaš dojit. Kdaj ste se dojili? Kolikokrat na dan? Dojila sem ponoči, zjutraj, zvečer in popoldne. Na začetku še po 10_x_ na dan, potem pa vsaj moji otroci to sami zmanjšajo (če jim seveda ne ponujaš sama, potem ne bo verjetno noben sam zmanjšal:D) in jih probaš kaj zamotit drugače. Kadar so bili bolni, so se vsi skoraj samo dojili in ker je bil nasvet vseh pediatrov, pri katerih sem bila: samo naj, če hoče... sem pač takrat veliko dojila. Ko so ozdraveli, je bilo vedno spet normalno. Kako dolgo ste še dojile? Prvič 16,5 mesecev, drugič 2,5 let, tretjič 2 leti in še teče. Ste imele v službi kakšne težave zaradi tega(polne dojke, iztekanje mleka,...)? Nisem imela težav, ker nisem delala polnega delovnika, ampak skrajšanega, tako da me ni bilo cca 6,5 ur, ne pa 9. Malo me je tiščalo na začetku, ampak se navadiš. Kako so se na to "pavzo od dojenja v vrtcu" navadili vaši otroci? Brez problemov. Ste imeli zaradi dojenja kakšne težave? Ne. Je katera izmed vas delala troizmenski turnus in če ja- kakšne so izkušnje? Ne, tega pa nisem. Sem pa šla vmes na simpozij za par dni, pa niti jaz nisem zgubila mleka, niti ni tamala pozabila, kaj je to dojenje in ko sem prišla nazaj, se je dojila več kot prej... Pa so bili vsi tako pametni, kako to pa super dela. No, pri nas ne[sm=jezicek.gif]. Je pa potem lepo nehala brez joka ali težav - isto kot prva. Vse sem probala zamotit s čim drugim (knjigice, crkljanje, itd...), če pa si strašno želijo in takrat, ko vem, da jim ful pomeni (puncama zjutraj, malemu zvečer), so dobili. Počasi se potem da to nadomestit s čim drugim in moram priznat, da že komaj čakam - je fajn bit spet čisto svoboden, hehe. Ampak nisem pa za neko odstavljanje na silo, zato pač pri nas gre to bolj počasi, kot grejo navadno stvari v naravi...
|
|
|
|