RE: Julijke 2014 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

daisy dee -> RE: Julijke 2014 (19.2.2014 11:02:11)

Živjo [sm=nosecka.gif]

Da se po dolgem času spet malo oglasim. Upam, da ste se vse tiste, ki ste zbolele sedaj že pozdravile...ker prehlad je groza med nosečnostjo. Vsaj meni je bil, na začetku, ko sem bila 2x močno prehlajena z razmakom 14 dni. Sedaj pa se na srečo kar držim. Edino nos imam skoraj ves čas po malo zamašen...ampak kot sem prebrala naj bi bilo to kar normalno.
Berem, da pridno izbirate vozičke [sm=smiley1.gif] Upam, da vse najdete najprimernejše za vaše štručke in vas...
No, midva sva ga že izbrala in naročila v začetku februarja...je pa se mi zdi bolj neznana firma, ampak nama je bil obema v trenutku všeč. Tudi, ko nama je prodajalka razkazala vse...kako se razstavi in vse ostalo...nisva imela več kaj razmišljat. Sem pa sama mišljenja, da tiste, ki bomo imele 1. otročka itak ne moremo vsega preverit in vedet. Šele, ko bomo redno začeli s sprehodi, bom vedela ali je to to. Komaj čakam [sm=bravo.gif]
Zdaj pa nestrpno čakava na morfologijo, v ponedeljek, da spet vidiva najino štručko. Danes sem polnih 21t noseča in od 12. tedna, ko smo bili na nuhalni je res dolgo. Moja G žal ni nič radodarna z UZ-ji.
Sva bila pa tudi pri Strahovi in nama je napovedala punčko...ampak čakam sedaj morfologijo, da še enkrat to potrdijo...potem bom pa počasi tudi kakšno malenkost kupila.
Kaj pa ve? Ste že kaj kupovale...obleke, oprema itd.?

LP, pa, da čim prej sonček posveti in nam da energijo [sm=jezicek.gif]

roxygirl2 -> RE: Julijke 2014 (19.2.2014 12:43:12)

Živjo srečke nosečke:)

Moj prehlad se je umir, malo še pokašljujem, počutje na splošno je super...držim pesti, da bo tako vse do konca :))

Tudi jaz sem v 21 tednu, v ponedeljek imam morfologijo...in jo tudi zelo nestrpno pričakujeva. Jaz sem po nuhalni imela še dva pregleda, ampak vseeno kaj traja od enega do drugega-je fajn vidt štručko na ekranu. Sicer imava angelsounds da ga vsaj slišiva :)

Jaz imam dve prijateljici, ki so jima napovedali punčke, na morfologiji pa se je videl lulček :) Midva imava napovedanega fantka, se je zelo dobro vidl, tako da mislm, da glede spola pri nama sprememb ne bo :)

Jaz sem že mal cunc nabavla...zdej se je kar splačalo k so bile razprodaje:) mal za gušt :)

Ogledano imam posteljico in voziček... po posteljico grem verjetno drug teden, voziček bova pa konec marca, aprila nabavila-peg perego book+s POP UP.

Punce, če obstaja facebook skupina, bi se ji priključila, če če lahko :)

Pridno božajte bušije...meni sedaj končno raste :)

papa*

Pikavelika -> RE: Julijke 2014 (19.2.2014 16:28:12)

Pozdravljene julijke,

tudi jaz bi se vam rada pridružila na tej temi, namreč imam rok 20.7.2014, trenutno sem noseča 18 tednov 3/7. Imam pa morfologijo čez dobra dva tedna in komaj čakam, saj ne vem še kaj nosim al fanta al punčko, na NS se ni videlo :). Ker vas nisem spremljala in bom potrebovala kar nekaj časa, da bom vse vaše poste prebrala, me zanima kako napredujete z nakupovanjem, al ste že kaj kupile al ste bolj tiste vraževerne da raje ne še. Zanima me tudi tiste, ki ste iz Lj ali okolice, katere trgovine prodajajo vozičke, nevem BTC? Ker bi si namreč vzela en dan čas in se odpeljala v Lj in malo pogledala kakšna ponudba je v Lj. Kako ste drugače, počutje? Moje slabosti so minile v 14 tednu in trebušček raste in raste in vedno težji je [sm=bravo.gif]

babysmile -> RE: Julijke 2014 (20.2.2014 7:12:15)

Jutro [sm=nosecka.gif]!

Kako ste? Jaz sem ta teden nenormalno zaspana... bi lahko kar stoje zaspala [sm=smiley36.gif] Roxygirl2 in dasiey dee držim pesti za ponedeljek. MOrfologija je res lep ultrazvok. Se res že tako fino vidi. jaz jo imamo komaj čez 3 tedne. Bo še dolga do takrat...
Roxygirl2 a ti še ne čutiš brcik? Kje pa najdeš srček z angelsoundom (še vedno čisto spodaj?). Je res super poslušat. Kako pogosto pa poslušaš?

pikavelika v Ljubljani imajo verjetno največjo izbiro vozičkov različnih blagovnih znamk v Baby centru pri BTC, pa v Pikapolonici na Rudniku. Če te pa zanima točno določena firma pa potem ugotoviš kje imajo oni trgovino.

babysmile -> RE: Julijke 2014 (20.2.2014 7:16:01)

daisy dee glede tvojega razmišljana o vozičkih se pa strinjam s tabo. Itak moraš sam videt a ti sploh odgovarja določen voziček, pa tudi če ga vse ostale hvalijo. Vse je odvisno od tega koliko si ti velik, kakšen videz ti je všeč (in barva), kako je z vodljivostjo in z zlaganjem,...pa seveda koliko si pripravljen plačati zanj. NI pa vedno najdražja zadeva tudi najboljša; tile prodajalci fino odirajo starše pri nakupu otroške opreme in ti pihajo na dušo, ali pa te zasipajo z vprašanji; a vaš otork pa ni toliko vreden da mu ne bi tega kupili,... zato se je potrebno v nabavo podati s trezno glavo predvsem pa je fino da je zraven partner ki običajno bolj trezno razmišlja (ga ne dajejo hormoni tako kot nas [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif])

roxygirl2 -> RE: Julijke 2014 (20.2.2014 8:15:23)

Ojla!

Že čutim brcike ja :)) prou noro :) srčka slism bl spodaj ja, vedno na istem mestu:) poslušam pa ene dvakrat na teden recimo, oziroma to se bol moj igra in uživa :))

Ja pri vozičkih in oprememi je najbolj važno to, kaj vsakemu posamezniku sede, definitivno :) Npr. pri vozičkih je pomembno, da je lahek, lepo vodljiv in enostavno zložljiv :)

Punce ali ima katera posteljico, pri kateri se sprednja stranica spusti pod posteljico (je premična) in posledično se posteljico lahko prisloni k zakonski postelji? Razmišljam o nakupu, trenutno je celo v akciji v baby centru :) Imenuje se Julija-včasih so jo delale Lip Poljčane :) Povejte mi svoje izkušnje :)

čao

rolkica -> RE: Julijke 2014 (20.2.2014 9:19:46)

Hei hei, po dolgem času se tudi jaz tu oglašam. Danes štartala v 20. teden, kako hitro se obračajo...;)
Vidim, da ste nekatere omenjale FB skupino. Kdor se želi včlaniti in sodelovati v debati naj mi piše zasebno sporočilo, kjer naj bo link do svojega facebook profila, ker vas moram dodati najprej kot frende na FB.
Je pa tako, da smo z ostalimi članicami v skupini dogovorjene, da se pričakuje udeležba v debati, ne samo branje naših postov.
Hvala za razumevanje;)

daisy dee -> RE: Julijke 2014 (20.2.2014 9:28:33)

Dobro jutro [sm=smiley36.gif]

Babysmile se strinjam s tabo, da trgovci zavajajo z vsemi možnimi argumenti...ampak je treba kar s trezno glavo v take nakupe...itak, da so cene nabite...saj vsak želi za svojega otroka najbolše. Ampak najdražje še ne pomeni vedno tega. Najin voziček ima kar nizko ceno, proti vsem tem kar je na trgu. V trgovini nama je bil super. Mislim, pa da pri vsakem vozičku je kakšna pomankljivost, ki jo opaziš šele takrat ko voziček nekaj časa že uporabljaš. V trgovini je itak vedno vse super fino fajn [sm=zmeden.gif]
Praviš, da si ta teden zaspana...no jaz pa lena [sm=jezicek.gif], kar ne morem se spravit kaj pospravit, hehe
Moj že spašuje če je likalnik crknil, ker se kup cunj kar nabira in nabira [sm=smiley13.gif].
Upam, da bo kmalu izginil tale sneg in da nas sonček razveseli, ker zase vem, da sem potem kar nabita z energijo [sm=bravo.gif]
Punce, hotela sem vas vprašat kako kaj spite? Jaz sem se kar začela zbujat na vsake par ur...sicer samo toliko da se malo obrnem. Mi je pa vseeno čudno ker sem prej vedno spala kot polh [sm=smiley36.gif]
Zdaj me pa po moje podzavestno malo teži tole ležanje na levem boku...ker jaz se pač obrnem in spim na hrbtu...čeprav sem nekje brala, da ni priporočljivo?

Pozdravček vsem [sm=zz_bounce.gif]

Klavirka -> RE: Julijke 2014 (20.2.2014 10:09:40)

Drage nosečke,

prav lepo da smo se spet vrnile v debato in toliko pišemo teh dni [sm=smiley1.gif]

Tudi jaz se obračam vsako noč in se zbujam približno vsaki dve uri zaradi wc-ja. Pa še udoben položaj težje najdem. Navajena sem spati na trebuhu, zdaj pa moram nehati počasi, ker ni več tako udobno. Pa čeprav še nimam kaj velikega trebuščka. Je še bolj majhen, čeprav fantek pridno in hitro raste [sm=smiley36.gif]

Za voziček bova nabrž vzela Peg Perego enkrat aprila. Pohištvo pa kar v Ikei, najbrž tudi aprila. Oblekice pa za začetek v H&M-u. Tako luškane stvari imajo, pa niso drage, otroček pa na začetku itak hitro vse preraste. To bom pa najbrž začela kupovati kar kmalu, komaj čakam [sm=smiley1.gif] Še nek seznam rabimo kaj je najboljše imeti poleti za oblekice. Imate kakšne predloge tiste, ki že imate otročke?

Jaz sem teh dni veliko manj utrujena. Zgleda da mineva obdobje utrujenosti. Sem pa v 22. tednu. Začela sem hoditi na jogo in je super, prav poživijo me vaje [sm=smiley1.gif]

Pozdravček drage nosečke! [sm=rozica.gif] In naj čimprej posije sonček! [sm=smiley27.gif]

Pikavelika -> RE: Julijke 2014 (20.2.2014 16:42:54)

Babysmile....hvala za odgovor, najbrž bom že naslednji teden skočila kaj so Lj pogledat.

A ste vse že kupile vozičke in katero firmo se splača kupiti oz. kar kateri model? No jaz hvala bogu dobim veliko stvari, imam že dva stolčka za hranjenje en bo kar pri moji mami, dobim stajico, posteljco že imam in previjalno mizo tudi še dobim nevem pa še kaj nosim, tako da prijateljice veselo čakajo, da jima povem, tako da mi pripravijo stvari. Upam, da se bo na morfologiji videl spol. Imam pa jo čez dva tedna. Jaz imam tudi Angel Sound in srčka poslušam kar vsako jutro in nikoli ga ne najdem na isti strani, zgleda da je moj malček kar aktiven in se obrača. A ima morda že katera kak spisek kaj vse potrebujemo za novorojenčka? Kar se tiče utrujenosti pa je tako, da je pri meni sploh ni bilo, jaz hodim spat zelo pozno in ustanem okoli 9 ure zjutraj, seveda ponoči vstanem od 2-3 krat na noč, zelo mi vse pritiska na mehur. Tudi mene zanima kaj mora otrok imet oblečeno poleti, a bodije z dolgimi rokavčki al kar s krajšimi? Kaj pa številke katere boste kupovale 56?[sm=duda.gif]

minime84 -> RE: Julijke 2014 (20.2.2014 19:58:15)

Zivjo,

Jest sm tut pocasi ze zakorakala v 19. teden. Nisem cisto prepricana, ampak se mi zdi, da z cutim vsake toliko, da nekaj brcne v trebuscku [sm=smiley1.gif]. Vceraj sem imela pregled pri ginekologu in sem koncala na antibiotiku, zaradi bakterij v urinu [sm=smiley19.gif], ampak upam da se cim prej porihta, ker ne maram tablet, kaj sele antibiotikov v nosecnosti. Sem pa dobila koncno datum za morfologijo in sicer 10.3., pa zdej zgleda tako, kot da se je cas ustavil. Pa upam, da koncno izvem spol, ker smo ze vsi nestrpni.
Kupovala pa nisva se nic, sele po morfologiji. Morva vse sama kupit, razen vozicek bo kupila bodoca babica, no ja, druga bo pa cunce kupovala. Pa sej po eni strani mi je cist kul, da bova kupovala. Pravi uzitek je izbirat te stvari za nasa mala bitjeca.
Toliko za enkrat, lepo bodite in uzivajte v vsakem dnevu posebaj. [sm=bravo.gif]

andreja83 -> RE: Julijke 2014 (21.2.2014 9:20:59)

Dobro jutro [sm=smiley36.gif]

tudi jst sem zelo vesela da smo začele malo bolj klepetat [sm=smiley36.gif], malo še pa bo nedelja in bomo tudi mi že v 20. tednu. Glede morfologije pa men ginekologinja ni nič omenila, mogoč pa jo bom zdaj imela čez 14 dni ko imam spet pregled. Jst pa gledam že malo za previjalnimi komodami, ki imajo potem v notranjosti banjico, zgoraj pa previjalno podlogo. Kaj boste pa vi kupile, ekstra banjico in ekstra previjalno ali tudi na takšen način? Zanima me predvsem kaj bi bilo bolj praktično?

babysmile -> RE: Julijke 2014 (21.2.2014 9:53:02)

andreja83 meni take previjalne niso najbolj všeč. Itak rabiš po kopanju otroka nekam odložit, največkrat na previjalno, kar pa v tem primeru ne moreš. No ali pa pač rabiš še vedno enega zraven, da ti med tem ko ti otroka dvigneš pripravi previjalno podlogo. Meni se zdijo bolj praktične banjice na stojalih.

minime84 -> RE: Julijke 2014 (21.2.2014 10:40:59)

Te previjalne mize, z banjico so ponavadi plasticne in precej nestabilne in ozke. Dobra bo za kaksna 2 meseca, mogoce 3. Odvisno kok bo malcek takrat ze aktiven. Tako da ni prakticna, vsaj meni je tako svetovala kolegica, ki ze ima otroka. Sem se namrec tudi sama za tako varianto odlocala, ker nas malo prostorska stiska ovira. Jedt sem se zdej odlocila za tako previjalno podlogo, ki se jo namesti na posteljico, imajo jih v Pikapolonci. Sicer je malo majhna, pa se vedno vecja kot ta, katero omenjas. Banjico pa bomo imeli za zacetek na kuhinjski mizi, ko se bo dete kopalo. Previjalna podloga je pa tak prenosljiva in jo das poleg banjice. Bomo ze poruntale, kaj je za nas in nase mulcke najboljse. Ko nomo ze imele prakso, se bomo pa smejale temu, kako smo si razbijale glavo s 1001 vprasanjem, kaj hudica moramo nabaviti [sm=smiley36.gif]

puncka. -> RE: Julijke 2014 (21.2.2014 11:21:22)

vidim, da lih o previjalnih govorite.. midva sva se odločla tako, da bova dala mizarju samo izdelat desko.. pa v npr rutarju al ikeii bova kupila eno stensko poličko in to dala v kopalnico :) prau previjalne ne bova kupila.. ker se nama ne zdi praktična.. banjico pa dobiva :)

bova pa tudi midva morala skoraj use kupiti, ker sva prva v družini ki pričakujeva.. mogoče nekaj dobiva od kolegice, ki ima rok 3 mesece pred mano..ampak bomo videli :)
zaenx ne misliva pretiravat z oblekicami, ker se to use lahko dokupi tuki ko je dojenček tukaj, ko se dejansko ve koliko je velik.. :)
pojslico bo kupila bodoča teta, voziček pa bodoči boter :) tako, da mava tukaj res srečo ker so vsi tako radodarni in navdušeni [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif].. pa seveda že sedaj vem, da bodo babice in dedki še preveč razvajali [sm=duda.gif]

Loomy -> RE: Julijke 2014 (22.2.2014 19:31:24)

Pa da se še jaz malo oglasim po dolgem času [sm=smiley1.gif] midva z [sm=jezicek.gif] se počutiva odlično, edino kar mi je začelo malo nagajat je spanje..nikakor ne najdem dobrega položaja za spanje, ker me povsod nekaj žuli [sm=smiley36.gif] drugače pa kar se tiče stvari za dojenčka bova več ali manj vse dobila od nečakov, tako da bo edina večja stvar, ki jo bova mogla kupit voziček, tukaj pa še vedno ostajam pri Peg Perego, Book +. Previjalno mizo je delal en mizar in je narejena res super, ker se zgornji del odstrani in se lahko potem kasneje uporablja še kot navadna miza ali pa manjša omarica, tako da se mi zdi ta varianta res super. V četrtek imam morfologijo in že komaj čakam, da spet vidim svojega fantka [sm=bravo.gif] uživajte v sončnih dneh, ki prihajajo [sm=smiley1.gif]

Nina_1985 -> RE: Julijke 2014 (23.2.2014 7:13:27)

Pozdravljene, drage nosečke! [sm=smiley1.gif]

Še ena mamica se vam pridružuje pri klepetu... Tudi jaz pričakujem julija (PDP = 19.2.), to bo naš drugi pikec [sm=love.gif]. Ko se nam bo pridružil nov član, bo naša princeska stara 2 leti in mi že zdaj pridno boža bušija [sm=smiley1.gif] Zaenkrat še ni jasno, ali bo dobila bratca ali sestrico, ker Strahova na nuhalni ni bila preveč prepričljiva - rekla je, da se ji zdi, da bo punčka, ampak da ne bo 100% trdila. Tako da zdaj čakamo na morfologijo (20.3.) in upamo, da bo viden spol.

Sicer pa da še malo napišem lastnih izkušenj (vem kako je, ko gre za prvo nosečnost in je vse novo in neznano): Mi smo kupili rabljeno posteljico, ki je bila v odličnem stanju. Ko smo jo prebarvali na belo, je bila kot nova. Pri sami posteljici nisem komplicirala, da bi morala biti nova; sem pa vztrajala, da se kupi nov jogi, ker se mi zdi, da pri rabljenih nikol ne veš, kaj dobiš... No, razen če res dobro poznaš tistega, ki ti ga da/proda. Je pa od LIP Poljčane (točnega tipa ne vem) in se ena stranica lahko zniža ali popolnoma spusti pod posteljo. Super zadeva, praktičnost je pa verjetno odvisna od vsakega uporabnika posebej. Mi smo npr. imeli bolj malo časa spuščeno stranico in prislonjeno k najini postelji iz dveh razlogov: 1. ker je (čeprav se ti prej ne zdi) dosti težje iz postelje dvignit otroka k sebi kot če bi vstal in ga "normalno" dvignil iz postelje - vsaj meni je bilo; 2. ker smo imeli že od rojstva BabySense in se v tem primeru otrokova postelja ne sme dotikat tvoje zaradi vibracij. Drugače je pa posteljica super in jo še zdaj uporabljamo.

Kar se tiče vozička, smo pri prvi uporabljali Mutsy Urban Rider in ga bomo še naprej, ker je super! [sm=smiley20.gif] Jaz ga ne bi zamenjala za nič na svetu. Takrat smo ga ful težko dobili, ker je ravno prišel ven in ga v Sloveniji še sploh niso prodajali, tako da smo se pošteno načakali, da smo ga dobili. Ampak je bilo vredno [sm=smiley2.gif] Vem, da so večini boj všeč trikolesniki, ampak sama ga nisem hotela, ker sem videla enkrat eno mamico, ki se je sprehajala po mestu z enim takim in mobitelom v roki, pa je prišla do pločnika in ko bi morala (z eno roko) dvignit voziček, da bi zapeljala na pločnik, je sprednje kolo še šlo, ko je pa dvignila zadnji del, se ji je voziček (ker ni bilo nobene stabilnosti na samo enem koleščku) obrnil!! Okej, je že res, da imaš otroka ponavadi privezanega v vozičku, ampak vseeno... Takrat sem se odločila, da je varnost in stabilnost na 1. mestu, potem pride vse ostalo. Tale Mutsy je pa ful kompakten in super za vse terene (to pride prav bolj tistim, ki ne vozijo samo po asfaltu).

Evo, to bi bilo zaenkrat vse od mene. [sm=smiley4.gif] Pridno tipkajte še naprej in lepo nedeljo vsem nosečkam in njihovim najdražjim! [sm=smiley1.gif]

daisy dee -> RE: Julijke 2014 (24.2.2014 17:13:11)

Živjo [sm=kava.gif]

Da se oglasim po današnji morfologiji [sm=bravo.gif]. Vse bp, vidt bebico je blo pa itak najbolj. Sploh ker je najina babnica tako fino zehala in se praskala, da smo se vsi nasmejali [sm=smiley36.gif]
U glavnem je bil en lep dopoldan, pa čeprav sem bila kar živčna preden se je vse začelo. Sem pa tako čustvena, da so mi kar solze polzele, ko sem videla obrazek.[sm=smiley1.gif]
Tudi moj je bil navdušen in čisto zadovoljen, ko je G govorila, da je vse ok. Pa še pred kratkim je tudi on začutil brce in premikanje, ki moram rečt, da je pa sedaj zihr to že to. Ker včasih je tako močno, da me kar preseneti [sm=jezicek.gif], da kar malo poskočim.
Roxygirl, kako je bilo pri tebi, poročaj malo.

Je bil pa tak fajn sonček danes, da res komaj čakam pomlad in toplejše temperature...sploh zato ker svoje bunde ne morem več zapet [sm=smiley13.gif].

A ste kaj kupile nosečniška oblačila? Jaz nimam namena, razen če ne bo res potrebno...zaenkrat so pajkice in kakšen daljši pulover zakon. Za kasneje pa tudi upam, da se bo našla kakšna večja številka.

lp iz sončne Gorenjske [sm=zz_dance.gif]

minime84 -> RE: Julijke 2014 (24.2.2014 17:54:07)

Ooo... Lepo, da je vse OK z [sm=duda.gif]. Jest sm tut cist na trnih, mam pa morfologijo sele cez 14 dni. Je pa moja gin. zelo neradodarna z ultrazvoki, tako da sva z mojim vidla skratka samo 1x, pa se to na nuhalni... Ima mogoce se katera gin. v ljubljani v leoniscu? Sem bila do nosecnosti cist zadovoljna z njo, zdej pa ugotavljam, da moram vsako stvar iz nje ven zvlect. Pa se to takrat, ko je ze skor prepozno, ker pac ne ves, kaj vse moras vprasati, ko si 1. [sm=nosecka.gif].
Kar se pa custev tice, jest se zjokam takoj, ce mi moj rece kaj, kar mi ni po volji [sm=smiley1.gif]. Groza [sm=jezicek.gif]
Smo pa le koncno docakali sonce in malo toplejse temperature, samo en dan prepozno [sm=jezicek.gif]. Iz pisarne ven gledat, pa ni isto. Bo ze, upam da bo naslednja zima bolj radodarna s soncnimi zarki.
Jest sm kupila kavbojke za nosecnice, ker so me v 12 tednu navadne ze precej tiscale. Brez kavbojk sem pa kar zalostna. Tko da sem se izkoristla januarske razprodaje. No, pa ene sem dobila na posojo, tko da sem vecinoma kar v kavbojkah. No pa tut kaksne pajkice in tunika se kdaj znajdeta na men. Ko bo bolj toplo, bo pa to vec v uporabi. Sportna puhovka mi je videt malo hecno, cez tuniko [sm=jezicek.gif].
Lep preostanek ponedeljka, zdej bo pa itak spet kmalu petek [sm=bravo.gif]

gidea -> RE: Julijke 2014 (26.2.2014 8:40:28)

Živijo, no pa se javim še jaz da nas bo več pdp 23,07,sem v 19 tednu,brcike čutim spodaj ker tudi nosim spodaj,to je moja 3 nos doma imam 2 punčki.[sm=rozacrtici.gif][sm=rozacrtici.gif]sedaj pa imam občutek da bo tudi, [sm=rozacrtici.gif],lp se pišemo,

soncnica28 -> RE: Julijke 2014 (26.2.2014 11:10:18)

Živjo punce!

Mene pa zanima, če je imela katera oz. ima probleme z glavoboli? Mene že tri dni boli glava, vzamem kak lekadol, pa ne pomaga glih veliko. Malo sem sicer prehlajena, pa ne vem al je od tega ali od vremena (prehoda na pomlad) ali česa drugega.

Drugače sem v 18. tednu, mogoče začutim rahle metuljčke na trenutke, ampak precej spodaj. Morfologijo imam 24.3., uf kako je to še dolgo.

neznanka89 -> RE: Julijke 2014 (26.2.2014 12:42:04)

Živjo punce
Da se še jaz malo javim. Sem v 22 tednu, otrok pridno brca, trebuh je vedno večji. Prejšnji teden sem imela morfologijo in je vse ok, razen obrazeka ni videla zdravnica, tako da čez 14 dni ponavljamo vajo.
Glede vozička. Meni je zelo všeč maxi cosi mura 4, ampak je kar drag. Imava še nekaj časa za razmislek. Drugaće pa mislima v nabavo tam nekje aprila ali maja.

Mene je tudi zelo bolela glava v 18 in 19 tednu. Ni bilo dneva ko me nebi. V 20 me je potem samo kaki dan še bolela. Sedaj pa so ponehali. Meni je pomagala voda in pa ležanje za kake pol ure.

Uživajte v sončku

Nina_1985 -> RE: Julijke 2014 (26.2.2014 14:16:52)

Pozdravljene, julijke!

Ko berem, da ste nekatere že imele morfologijo, sem vam kar malce fauš...[sm=smiley17.gif] Jaz jo imam šele 20.3. in sem že čisto nestrpna, ker tudi moja ginekologinja ni radodarna z UZ. Do zdaj sem videla malo pikico samo 2x in še to je bilo enkrat na nuhalni. Tako da že res komaj čakam [sm=smiley9.gif]

Drugače so pa tudi mene prejšnji teden matrali glavoboli. Vse sem pripisala vremenu in premajhni količini popite vode, je pa res možno, da je bilo krivo kaj drugega... Tako ali tako je ta nosečnost čisto drugačna od prve - slabosti, zeloooo povečan apetit, posledično tudi trebuh gre kar narazen, tako da že zdaj nosim nosečniške hlače (v prvi nosečnosti jih še nisem)... Pa tudi nasploh se mi zdi, da sem bolj zamorjena kot prvič. Ja, očitno hormoni bolj nagajajo [sm=hudicek.gif]

Aja, brcike sem pa čutila že zelo zgodaj, pri prvi nosečnosti v 16.-17. tednu, pa mi ginekologinja ni verjela, je rekla, da je prehitro?? [sm=smiley21.gif] Ker je bila to prva nosečnost in nisem vedela točno ali je to to, je nisem niti prepričevala - no, potem sem pa videla, da je bila res naša bebika. [sm=smiley1.gif] Zdaj sem pa začutila premikanje že v 14. tednu in čeprav sem vedela na kaj moram biti pozorna, me je vseeno presenetilo, ker je bilo tako hitro... In spet se je izkazalo, da me hoče malo bitjece opozoriti nase. [sm=smiley2.gif]

bauko -> RE: Julijke 2014 (26.2.2014 14:28:51)

Sicer pašem pod junijke, pa vseeno:

Tudi mene so matrali glavoboli dober teden dni skupaj. Počivanje, ful tekočine, zrak - nič ni pomagalo. Potem pa sem spila turško kavo - in kot bi odrezal! [sm=bravo.gif]
Sej vem, da smo vsaka po svoje, ampak meni je to res pomagalo - mogoče bo še kateri. [sm=smiley1.gif]Sicer pa kave ne pijem in običajno nimam nizkega pritiska. Na idejo s kavo sem prišla, ker je mami imela isto zgodbo, ko je bila prvič noseča.

rocknroll -> RE: Julijke 2014 (26.2.2014 22:10:11)

Pozdravljene Julijke!

Se vam pridružujem tudi jaz. PDP imam 30. julija, tako da sem ravno zaključila 18. teden. Vidim, da vas veliko že pridno nakupuje opremo... jaz nameravam počakati do sredine aprila, ko zaključim s študijskimi obeznostmi, nato pa napad na vozičke, itd ;)).

Počutje zaenkrat super (razen prehladov, ki si jih ne upam zdravit z lekadoli ipd). Poskušam tudi kaj migati, čeprav se mi zdi da imam res že ogromen trebuh. Malega čutim že nekaj tednov...kljub temu, da pravijo da je v prvi nosečnosti običajno, da ga začutiš kasneje. Je pa zaenkrat še zelo nežen. Aja, no spola pa še ne veva.... in komaj čakava morfologijo, da bova potem lahko začnela izbirati ime :)).

Stran: <<   < Prejšnja stran  24 25 [26] 27 28   Naslednja stran >   >>