mika
|
Veš- če smo že pri bolj vulgarnem izražanju- je treba najprej poskrbet, da je rit polna. In to ne na takšen način, da se okoriščaš na račun revežev , temveč legalno z lastnim trudom ,z lastnimi žulji in z LASTNIM denarjem. Ne pa tako kot je mišljeno v tem primeru. Najboljše se je izgovarjat na otroke ( ki mimogrede niso kar tako nesrečno vsi trije naenkrat padli z zraka in nagužvali stanovanje- če imaš trojčke, vzamem besedo nazaj) in pri tem goljufati državo, molzti denar od še večjih revežev kot si sam in se delat največjega poštenjaka pod soncem. Za nas lahko rečem, da smo krepko zategnili pas in ga še vedno , kadar gre za razne adaptacije in popravila, da smo na svojem. Nič nam ni padlo iz zraka, nič nam ni dala država ( prej obratno), vendar lahko čisto mirno spim, saj nimam na vesti ožemanje nekih revežev, ki so s praskanjem zadnjih fičnikov skupaj, plačevali stanovanje ( ki ni moje) meni. Če je stanovanje bedna luknja, kot jo opisuješ, ne bodo najemniki "tvojega" stanovanja neki bogatuni ( ki bodo z lahkoto plačevali najemnino), temveč verjetno neki reveži, ki bi od države dobili socialno stanovanje brez stanarine, pa verjetno nimajo časa, možnosti ... čakati na vrsto ali kaj podobnega. In ti bi jim na ta način " pomagala". Kot tisti, ki so v času balkanske vojne na jug vozili hrano, ker je bilo tam pomanjkanje in jo dol drago prodajali. Eh, brez veze. Ni dileme, da imaš namen delat nekaj grdega- zavestno, sedaj pa iščeš sto in en izgovor. Upam, da imaš sto na uro firbčne sosede, ki vtikajo nos povsod in ga bojo tudi vate. Patrino, podpis! Anonimna, veš jaz sem dolgo naivno verjela, da se lažnega samohranilstva gredo družine, ki jim finančno gre zelo težko. Potem sem se le ozrla okoli sebe in videla, kdo te možnosti izkorišča. Nobena, ampak res nobena družina, ki je bila na minimalnih dohodkih, ni izkorščala samohranislstva. Samo tisti, ki so imeli solidne prihodke in jim ni šlo za preživetje. Med njimi so bili zaposleni v JU, celo ravnatelj zavoda s partnerico učiteljico, podjetniki, ki dobro poslujejo...in to so ljudje, ki jih poznam in vem, da jim gre dobro. Da ne govorim o tem, da imajo na lažnem naslovu opremljene sobe z oblačili, kozmetiko, zobnimi ščetkami, če bi prišli s CSD...Ko so jih s CSD pozvali, da prijavijo partnerje, so ženske tam jokale, da se je 2. , 3. otrok z istim partnerjem pač zgodil, ko je oče prišel na rojstni dan otroka.... Želim povedat, da je goljuf, goljuf in socialni status nima nič s tem.
|