Tippi -> RE: koruzni kruh (31.10.2013 15:41:04)
|
Pri koruzni ali pa recimo rženi moki, je pravilo, da moraš dodati ful več vode kot v običajen kruh. hlebček pripravljen za vshajanje mora biti kar precej lepljiv. jaz koruzno, rženo, pirino, ali katero koli drugo moko, vedno mešam še z belo, ampak če pečem koruznega, moram vedno dodati več vode, kot sicer. in mi vedno lepo uspe. je pa res, da vaja dela mojstra in da sem rabila kar lepo kilometrino, da mi zdaj dobro rata [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] V kupljenih kruhkih je pa ogromno drugih sestavin, od ejev, do nevemšečesa [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] zato ti kupljen kruh zdrži tudi en teden in več, medtem ko domačega moraš kar hitro pojest, čeprav je itak tako dober, da gre za šalo, še preden bi uspel se 'postarat' [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
|
|
|
|