koruzni kruh (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


Izabelina -> koruzni kruh (22.10.2013 11:32:29)

nikoli mi ne uspe... ostale pecem brez problema, ampak koruzni je pa vedno kej narobe: al se totalno drobi, da ga sploh narezat ne morm, al je cist zbit k podplat... vceri je se nekak ratal samo ima okus po kuhani moki (ne znam drugace opisat) skratka ni tak kot un lep majhen hlebcek iz trgovine...

na kulinariki je velik receptov, sam a ma ksna tazga, da ve da je stoprocenten?
al pa saj ksn nasvet...




Izabelina -> RE: koruzni kruh (23.10.2013 21:24:56)

kaj je to a noben ne pece kruha doma? no sej je res lazje kupt... [sm=smiley2.gif]




aknela123 -> RE: koruzni kruh (24.10.2013 22:28:09)

kalbota prikliči.
jaz pečem rženi kruh po njegovem receptu (njami), za koruznega je tudi nekaj napisal, ampak še se nisem spravila koruznega pripravljat.




Matejusska -> RE: koruzni kruh (25.10.2013 16:17:03)


IZVIRNO SPOROČILO: aknela123

kalbota prikliči.
jaz pečem rženi kruh po njegovem receptu (njami), za koruznega je tudi nekaj napisal, ampak še se nisem spravila koruznega pripravljat.


Lahko prosim za recept? [sm=smiley4.gif]




aknela123 -> RE: koruzni kruh (31.10.2013 11:26:59)

Matejusska
v Google vtipkajte Kalbov kruh in bo ven vrgel tisto stran na Ringaraji, kjer ima opisan postopek in recept :)




Izabelina -> RE: koruzni kruh (31.10.2013 11:37:28)

o hvala, je tut za koruzn kruh neki nasvetov...
kako bi pa kalbota sm priklical [sm=zmeden.gif]




mika -> RE: koruzni kruh (31.10.2013 11:48:12)

skratka ni tak kot un lep majhen hlebcek iz trgovine...


V hlebčku iz trgovine ni niti grama koruzne moke, ampak barvilo, pa malo moke posute po skorji . Pravi koruzni kruh je zbit, sicer odvisno koliko bele moke daš zraven. Jaz ga nikol nisem pekla, ga je pa moja babica in vem kako pravi koruzni kruh izgleda. Tako kot iz trgovine, ne [sm=smiley1.gif]....Za recept se bom pozanimala.





Tippi -> RE: koruzni kruh (31.10.2013 15:41:04)

Pri koruzni ali pa recimo rženi moki, je pravilo, da moraš dodati ful več vode kot v običajen kruh. hlebček pripravljen za vshajanje mora biti kar precej lepljiv. jaz koruzno, rženo, pirino, ali katero koli drugo moko, vedno mešam še z belo, ampak če pečem koruznega, moram vedno dodati več vode, kot sicer. in mi vedno lepo uspe. je pa res, da vaja dela mojstra in da sem rabila kar lepo kilometrino, da mi zdaj dobro rata [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

V kupljenih kruhkih je pa ogromno drugih sestavin, od ejev, do nevemšečesa [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] zato ti kupljen kruh zdrži tudi en teden in več, medtem ko domačega moraš kar hitro pojest, čeprav je itak tako dober, da gre za šalo, še preden bi uspel se 'postarat' [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




aknela123 -> RE: koruzni kruh (31.10.2013 15:54:33)

dobro mika, no, vsemu hudemu navkljub, kar nam dandanes prodajajo, ti pa vendarle ne verjamem, da v kupljenem koruznem kruhu ni niti grama koruzne moke.




Stran: [1]