ronja
|
Rada bi pojasnila, da tega izraza ne uporabljam kot nadomestek tiste besede s pikicami, ampak izhaja iz meni zelo ljube risanke, Hrabri Mišek (v polenti). Prepričana sem, da 'Pišuka Poldi' ni bilo mišljeno 'u p.... Poldi'. E tu brutus? Jaz tudi od tam pobrala in že celo življenje uporabljam... Meni pa gre na živce, ko kdo hoče izpasti "fensi šmensi"....in namesto p.ič.ko uporablja pišuka ali pa pismo... Meni je to ostalo iz otroštva - pišuka smo govorili na igrišču in je ostalo. Še zdaj velikokrat rečem pišuka namesto kaj bolj sočnega. "Zares klet" sem začela šele pri 22ih letih, pri 21 sem prvič izrekla pravo grdo besedo (ki ni na ravni pišuka in pismu rosno). POtem sem se pa navadila in ko sva dobila otroke, sem se še bolj ali manj odvadila in so spet prišle te otroške variante na plano. Ne mislim, da je to fensi šmensi, samo mi ni bilo všeč, ko sem enkrat, ko je bila R. stara slabi 2 leti, v zelo neprijetni situaciji rekla "Faaaak!", mala pa je potem celo pot v avtu popevala "fak, fak, fak..." Se mi je zdelo boljše, da reče pišuka ali pismu, sploh ker pri nas to nima nobenih drugih čudnih pomenov oz. je smatrano ok za otroško jezenje. Nekaj morajo tudi oni rečt, če so jezni, ne?;) in se mi je zdela tale iz risanke primerna... Tudi šit se mi je zdelo grdo in sem se ga odvadila zaradi tamalih. Ampak nekaj pa moraš imet - ne moreš rečt samo "ojoj", ko te zaboli ali se ti sesuje nakaj, kar si 3 dni delal... ojoj enostavno ni dovolj! Tako da se čisto strinjam s Svetlano:). Mene sicer tudi zmoti gdo, se pa dobim, da narobe uporabljam bolani oz. bolana (punčka). Sploh če so vsi trije bolni, potem ziher (gotovo:) povem narobe, ker se mi meša:D. Pa ziher rečem namesto gotovo. Pa gužva namesto gneča - se pa to dvoje trudim malo popravit. Ne maram tudi neuporabe rodilnika, kadar bi bil potreben, pa bom bil in "kaj boste pa vi kupila?" - mislim, daj se odloči, me vikaš ali tikaš - ni problema, komot me tikaš, samo ne to vmes... Sem se sicer že navadila, ker večina ljudi to govori, mi pa še vedno ni najbolj všeč... Same kletvice me pa ne motijo, niti me ne moti, če kdo reče, da ščije zunaj ali kaj takega. Sama se tega poizkušam ogibat pač zaradi otrok, ker ni prav, da bi jih tako učila. Če sem čisto iskrena, mi je celo simpatično, če se nekdo res fejst razjezi in od srca zakolne. Ni pa ravno ok, da bi učila to tamale, zato pač pri njih uporabljam kletvice iz risank ali otroških knjig, če se imam toliko pod nadzorom (ni vedno, ker sem sem tudi sama malo podobna lili;). Mateyka, jajce je jajce, kurino ali moževo, nima veze, oboje je jajce. Edino tvoje je jajčece, to je vse;)