KIKI**** -> RE: S.P., olajšave in OD (11.10.2013 8:09:21)
|
Mi lahko kdo prosim pove, kako je z s.p. in olajšavami za otroke ter otroškim dodatkom (predvidevam da velja za dodatek za veliko družino enako)? Kako se zadeve obračunavajo in izračunavajo? Do zdaj je bilo na izi - olajšave ob plači, OD glede na seštevek vseh plač v družini [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Hvala Pozdravljena, kolikor vem, se ti v prejete dohodke šteje dobiček (in razlika do predvidenega dobička, če le ta ni znašal cca 7.250 letno). Vem, da so se na to pritoževali, vendar odgovora na to, kako so zadevo rešili, še vedno nimam. Če si ravno s porodniške, kar sprašujem v drugi temi, sem uspela dobil en del odgovora. Šteje se ti prejeta podoniška, plus dobiček (če se ti prišteje še ta predvideni dobiček pa nimam pojma. Bi lahko prosim še katera komentirala ki dejansko to ve. Olajšave pri s.p. koristiš konec leta, pri oddajo davčnega obračuna. Tako se potem določi osnova za izračun akontacije dohodnine. Upam, da sem ti bila vsaj malo v pomoč.
|
|
|
|