patrino
|
Lukka, če nočeš, da je otrok izpostavljen nasilju, predvsem poizkusi brzdat svoje impulze, kadar ji daš dve po riti, velika večina problemov tega ne opravičuje. Težki znajo bit vsi otroci, vsi starši znamo pa tudi prav reagirat, samo nam vedno ne uspe - poizkusi, da bi ti čim večkrat uspelo. Kot sem jaz razumela se Lukka boji, da jo je udaril njegov partner in je ni udaril Lukka Drugače pa se strinjam s tistimi, da je lahko ta mala to kar tako izven konteksta nekje snela ven. Pa naj je to pogovor med odraslimi, iz kakšnega filma, risanke, in končno iz kakšne pravljice, ki tudi niso vedno najbolj softi. Če to naprej in naprej sprašuje, jo to očitno muči, bi rada zadevo razjasnila. Zato je prav, da se njenih vprašanj ne ignorira in se ji poskuša na njej primeren način zadevo razložiti. Mislim, da bi morala sesti k pogovoru z deklico oba s partnerjem in ne le ti Lukka. To da jo boš seciral in vlekel iz nje, po moje ni najboljša rešitev. Najbolj ji bosta pokazala, da med vama s partnerjem ni nasilja tako, če bosta oba skupaj poskušala zadevo razrešit. Če bosta usklajena, iskrena, dovolj prepričljiva, bo deklica razumela. Mogoče se ti zdi čudno, vendar zagotovo te bo tale mala glavica še velikokrat šokirala. Otroci to znajo. Glede knjig...Ne rečem, da je slabo, če se poglobiš v kakšno, ki ima vzgojno vsebino- samo jaz sem velikokrat mnenja, da je z branjem teh knjig o vzgoji podobno kot bi bral kuharske knjige. Vsak avtor poveličuje svoje napisane recepte, vendar je predvsem na nas samih, da precenimo, kateri se bo res obnesel v naši družinski kuhinji.