mateyka -> RE: kaj je v mesu - McDonalds, Amerika (8.10.2013 18:26:46)
|
no ja, če kupim polizdelek (recimo toast), potem načeloma vem, da je predelan z vsem živim - in posledično manjkrat kupim. da mi pa meso, ki ni za človeka (ni to lep kosek mesa, to so odpadki, ki niso primerni za človeško konzumiranje!!), ker ga ne moremo normalno prebavljat, umijejo v amoniaku in zmeljejo da ne vidim, da niti ni kos mesa (ampak odpadek), je pa too much. kva zaboga mi ga kopaš v kemiji in tega sploh ne poveš?? itak vemo, da surovo meso naj ne bi trajalo, naj ga naj ne bi uživali surovega in da je hitro pokvarljiva roba. pa ajd, skopi ga, sam pol napiši in ga bom na polici pustila. bulšit smo sami krivi. zahrbtnosti pri prodaji pa res nismo sami krivi. noben namenoma "hoče" meso, ki ni zdravo. mogoče bi lahko govorili, da bi nekateri radi meso, ki dolgo traja, samo če človeku poveš, da to ni možno, če želiš, da je ob tem še zdravo, noben ne bo vztrajal, da vseeno hoče oporečno meso. problem nastane ko se tega "biznisa" lotijo ljudje, ki so brezvestni in ti z zavajajočimi podatki prodajajo oporečne zadeve (in lobirajo da se prek zakonov to ignorira), ker se jim splača (prodajat smeti kot hrano v tem primeru). in če kdo kaj reče, pravijo da smo sami to sprovociral. tipična psihološka projekcija in "scape goat"-anje, če se mene vpraša..
|
|
|
|