mamica deklicam -> RE: bivanje na kmetiji - normativ? (6.10.2013 20:48:24)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Otika Mi oz. tamala bo imela tudi letos opcijo bivanja na kmetiji par dni ... pa na roditeljskem ni bilo govora o kaki omejitvi števila otrok ... je pa res, da se pri nas vse skupaj organizira na ravni celega vrtca, ki ima kar nekaj enot, tako da iz cca. 20-30 skupin ni hudič, da se jih nebi nabralo recimo teh 24. Edina stvar kar je, je vzgojiteljice rekla, da če bo šla res večina otrok iz naše skupine poleg, da bo šla ona zraven, drugače bo pa ostala v vrtcu in bodo šle vzgojiteljice iz drugih skupin zraven ... seveda je v času te kmetije za otroke, ki ne gredo v vrtcu poskrbljeno ... pač v najhujšem primeru, če bi cela enota šla na kmetijo razen par otrok, potem bi teh par otrok porazporedili po ostalih enotah. pri nas naredijo enako. In vseh enot našega vrtca zberejo otroke za tabor in je prej problem, da bodo katerega zavrnili zaradi prepolnih treminov, kakor da bodo tabor odpovedali. Moji dve hodita v enoto, kjer so tri skupine otrok : 1-3 letniki, 2-4 letniki in 4-6 letniki. Lani recimo, ko je bilo pozimi veliko bolanih otrok, so jih enostavno združili v eno skupino. tako, da po moje je to larifari, da bi morali biti tisti otroci doma, če ne bodo šli v tabor. Kar pomislite, marsikateremu staršu je zelo težko spraviti skupaj 75€ za tabor. V najstarejši skupini, 4-6 letnikov je pri nas normativ 21 otrok in ker sta dva otroka s posebnimi potrebami, je normativ znižan in jih je samo 19.
|
|
|
|