dojenček ščiplje (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Starši čvekamo

Sporočilo

barbisonrisa -> dojenček ščiplje (1.10.2013 12:17:14)

Ojla,
eno kratko vprašanje.. A tudi vaši dojenčki ogromno ščipljejo? Najina bo stara 5 mesecev in je čisto "nora ščipalka" [sm=duda.gif]
najraje se mi zakadi v obraz in vrat, prav ji pridejo pa tudi joške in roke, hehe, skratka, vse kar je na dosegu.
Nohtke ji zelo pogosto strižem, pa kaj dosti ne pomaga. Včasih zraven naredi tak fris, kot da bi ne vem kakšno jezo ali
agresijo sproščala. Vaše izkušnje? Hvala, lp

constanca -> RE: dojenček ščiplje (1.10.2013 13:01:05)

A ni to ta pincetin grif al kako ze recejo.Se mi zdi, da navadno zacnejo to delat okol 9 meseca. Je pac vasa punca malo hitra.

astrid1 -> RE: dojenček ščiplje (1.10.2013 13:03:23)

Naša ščiplje od 8. meseca dalje, pa grize tudi. Najbolj pomaga, če ji rečem odločno NE in jo posadim na tla. Potem pa se počasi priplazi do mene in me prime za stopalo. Se hoče nazaj priljubiti, miška mala![sm=smiley36.gif]

barbisonrisa -> RE: dojenček ščiplje (1.10.2013 16:15:25)

Ok, pol normalna faza v razvoju dojenčka...Huh, samo, če je to običajno malo kasneje, bomo pa dolgo tole morali prenašat [sm=duda.gif]
No, upam, da jo čimprej mine.

katniss -> RE: dojenček ščiplje (1.10.2013 18:09:56)

Tudi nas sciplje. Se posebej, ko se doji rad z roko 'raziskuje' in sciplje moj vrat, roko, dojko ipd. Star je pa 6,5 meseca [sm=smiley1.gif].
Mu samo nezno roko primem in recem: Ne, to mamo boli.
Cez cas bo ze razumel[sm=smiley1.gif]

jaz_sem_jaz -> RE: dojenček ščiplje (1.10.2013 20:07:07)

Moja zdaj grize, obdobje ščipanja je že za nami(stara je skor 8 mesecev).:)

Mamaja -> RE: dojenček ščiplje (2.10.2013 12:27:43)

Naša 6-mesečnica tudi ščipa. Najraje uščipne v lica, svojega očka pa v oko. In takrat narediva tako, kot katniss : rečeva: "ne, mamo/tato to boli" in umakneva rokico
Ni kaj, morajo razvit pincetni prijem...

sannndra -> RE: dojenček ščiplje (6.10.2013 13:52:12)

Naša tudi ščipa, še pri 2h letih. Da o grizenju ne govorim, samo to bolj nagaja:) Ne skrbi, bo minilo..

Stran: [1]