grahova juha (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


pikapolonice -> grahova juha (1.10.2013 8:52:09)

Rabila bi kakšen dober recept za grahovo juho. Delala sem ga tako, da sem na olju prepražila čebulo. Dodala grah, zalila z vodo in začinila. Vse skupaj sem s paličnim zmiksala. Motilo pa me je to, da so bila lupinica od graha trda. Sem premalo skuhala ali v čem je finta, da se lupinica tako zelo čuti. 




Felicita -> RE: grahova juha (1.10.2013 9:08:50)

kokr jest vem se za te grehove zadeve načelno uporablja ali res res mlad grah ali pa posušen in olupljen (=grahove polovice). Kokr vem, se slednjih praktično ne dobi več, tko da če ne želiš lupin je pomoje najbolj zihr, da jih na roke olupiš - najprej skuhaš oz. popariš grah, potem pa vsakega posebej izstisneš iz lupine.

p.s.: meni v grahovo juho super paše meta (najbolje sveža). poskusi kdaj [sm=smiley1.gif]




constanca -> RE: grahova juha (1.10.2013 12:59:14)



Ali si imela kupljen zmrznjen grah ali domac z vrta? Navadno se lupino cuti bolj pri kupljenem. Pri domacem pa vsaj pri nas ne. Jaz dodam pri piriranju se zlico smetane.

Se mi pa zdi, da sem z limonino travo da tudi dobro juho narest. Al je to pri koromacu, no pri koromacu gotovo. Sam ne me za besedo drzat, ker pri nas je ta juha navadno kadar moram kam it in zacnem ze zjutraj kuhat in potem samo spiriram ko pridem nazaj. Se pa tudi lupina v tem casu malo zmehca:)




pomlad08 -> RE: grahova juha (2.10.2013 3:47:12)

Morda grahovo juho zmiksaj s tistim "ta pravim" mikserjem za milkshake delat (joj, ne vem, če sem razumljiva, a veš, una ta visoka posoda, ki se jo pritrdi na multipraktik?) - mi sicer ne delamo grahove juhe (enkrat sem probala, pa nam ni bila všeč - bila pa je iz kupljenega graha in se ni nič čutilo lupinic), ampak skoraj vse ostale juhe (razen kakšnih bučk, ki so res čist mehke) zmiksam na ta način (recimo porovo juho, ki jo obožujemo - palični pusti tiste porove laske, fuj, v mikserju jih pa čisto stolče).




pikapolonice -> RE: grahova juha (2.10.2013 13:54:04)

Grahovo juho sem delala z kupljenim- zmrznjenim grahom. Žal pa nimam multipraktika. Med službo za malico hodim na juhice in je ful dobra grahova juha . Tam pa glede na količino sigurno ni domač grah pa se vseeno nič ne čuti lupinice. 




Poka -> RE: grahova juha (7.10.2013 11:25:33)

Grah je ena taka zelenjava, ki je jaz ne maram, čeprav vse drugo. Zato kupim zmrznenega in v pločevinki - oz. druga mi ne preostane, ker vrta nimam. Se pa spomnim, da mi je bil v stročju ful všeč, imeli smo ga na vrtu.

Drugače pa jaz v kremne juhe dam še česen in gomoljno zeleno, včasih mal krompirja, kar ni nujno, solim in skuham in zmiksam. Na koncu dam še začimbe, peteršilj npr. Pa če nisi na dieti, kislo smetano ali sladko, drugače pa brez tega. Lahko zgostiš z moko, ampak tega ne delam, brezveze, itak je že samo z zelenjavo dosti gosto.




Stran: [1]