|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kdaj po tablete za sporžitev M???
30.9.2013 10:30:06   
Anonimen
Pozdravljene,

imam vprašanje za tiste, ki imate neredne menstruacije....namreč od moje zadnje M je minilo že 75 dni, ponavadi se prikaže po cca 60 dneh, lahko pa da je ni tudi po 5 mesecev.In ne, žal nisem noseča, preverjam vsak teden user posted image Ker še nikoli nisem jemala tablet za spožitev, me zanima kdaj se lahko za njih zaprosi pri g (koliko časa od zadnje M bi moralo preteči?) Doma me že čaka klomifen, ki mi ga je G predpisala pri zadnjem pregledu, ni bilo pa nobenega govora o tem, da bi kaj sprožale M.

Kakšne izkušnje imate s tem in katere tablete se prepisujejo v ta namen, za vse informacije se toplo priporočam.
Hvala in lp
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kdaj po tablete za sporžitev M???
30.9.2013 16:32:31   
diana 28
Jaz sem pred leti šla k ginekologinji, ko mi je M zaostajala nekje 2 meseca. Dala mi je Primolut-nor, ker je na izostanek vplivala večja cista in naj bi s temi tabletami cisto tudi zmanjšali.  Po mojem mnenju bi morala it na pregled saj ni normalno, da ti toliko časa zaostaja. Moja ginekologinja je rekla, da je tam do 45 dni še normalno potem se smatra, da gre za sekundarno amenorejo in se mora ugotovit vzrok. Tako,da je najbolj pametno , da greš do ginekologa in ugotovi kaj se dogaja.

Klomifena jaz ne poznam. Zakaj pa ti je te tablete predpisala? Lahko, da bi te morala jemat za uravnat cikle.

Po mojem ni bistveno, da ti menstruacijo sprožijo. Pomembno je kaj se dogaja in zakaj ti M tako zamuja.  Meni je G enkrat predpisala tudi Dabroston za uravnavanje cikla in preprečevanje cist.

< Sporočilo je popravil diana 28 -- 30.9.2013 16:36:15 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
30.9.2013 17:02:27   
Anonimen
Diana 28: hvala za odgovor. Vzrok za neredne cikle poznam, to je PCOS, in imam težave že od prve M, nikoli nisem imela redne cikle. Prej me to ni motilo, zdaj ,ko pa delava na dojenčku pa ja, ker naj tudi ne bi imela ovulacij. Za to mi je G tudi predpisal klomifen. Sem pa imela ob zadnjem pregledu pri g pred 1 mesecem tudi UZ in ni bilo videti nič posebnega (kakšne ciste ali kaj takega). Naročeno mi je bilo, da naj začnem z jemanjem K ob naslednji M, ki pa je ni in ni.

(odgovor članu diana 28)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
1.10.2013 13:18:33   
Tara9
Anonimna tvoja zgodba me je v popolnosti spomnila na mojo. Tudi od moje zadnje menstruacije je pretekel kar lep čas, natačneje 66 dni. Imam pa od samega začetka zelo dolge cikle, vendar se večinoma gibljejo med 45 in 50 dni. Enako kot tebe, me doma čaka Klomifen, ampak se mi kar ne vlije, da bi lahko začela. Na pregledu niso ugotovili nič posebnega, razen, da imam lene jajčnike user posted image . Ti je ginekologinja kaj rekla, da ti bo Klomifen uredil cikle? Držim pesti zate, srečno

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
2.10.2013 9:27:12   
Anonimen
Tara9: včeraj sem klicala G in me je takoj vzela, pregledala in dala tablete za sporžitev Utrogestan. Tako da čez cca 13 dni pričakujem M, potem pa v akcijo...po izračunih naj bi imela O nekje proti koncu tega meseca/začetek novembra, če bo vse po sreči, tako da potem ciljam na Julij 2014 user posted image Tudi moji jajčniki so leni, desni je čist zaspal, upam da ne za vedno user posted image (to mi je že trikrat v zadnjih 6 mesecih povedala glede na UZ), levi sicer še kaže neke znake življenja, tako da UPAM, da nama rata user posted image . Zaenkrat sem optimistična user posted image Veliko sreče ti želim in držim pesti, da se kmalu preseliva v drugo temo, med nosečke sevedauser posted image user posted image

(odgovor članu Tara9)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
2.10.2013 9:28:32   
Anonimen
ups, lapsus, nisem dobila Utrogestan ampak Dabroston! Utrogestan dobim v primeru, da zagledam user posted image , zaradi zgodbe iz prve nosečnosti.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
2.10.2013 9:35:14   
Tara9
No superca, potem boš šla lahko kmalu v akcijo user posted image , navijam zate. Pri meni je problem, da mi je Klomifen dala zdravnica na samoplačniškem pregledu, ker moja redna se nikamor ne zgane, še na pregled ne morem prit, me vzame samo na 3 leta, ko mi pripada vzem brisa, groza. Tako da ne vem kdo me bo spremljal z UZ, da sploh vidim, če nanj reagiram. A ti boš imela UZ?
Jaz menstruacijo ta teden sicer pričakujem, ker sem 14 dni nazaj imela ovulacijo (vsake toliko jo celo imam), upam da dejansko pride in da lahko začnem s spodbudo mojih lenih jajčnikov. Čeprav sem malo v strahu zaradi Klomifena, ni tako nedolžen, ampak se bom prepričala, da bo vse ok. Navijam za najine lene jajčnike user posted image  in kot praviš, se vidiva v kakšni drugi temi user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

5 vzrokov za bolečino pri ovulaciji
Ne glede na to, kako zelo močna je ovulacijska bolečina, ginekologi opozarjajo, da to ni bolečina, ki bi bila normalna, ...
Ultrazvočni pregled pri plodu s povečano n...
Pri ultrazvočnem pregledu v 18. do 23. tednu nosečnosti z natančno, usmerjeno preiskavo poskušamo odkriti, do katere mer...

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?