|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Maternični vrat
27.9.2013 18:28:35   
Noseckaa
Pozdravljene,

prosila bi za pomoč oz. če mi katera razloži ali lahko pride do predčasnega poroda in ali je lahko kaj narobe z otrokom..

Danes sem bila na rednem pregledu pri ginekologu,sem v 35.tednu nosečnosti in mi je najprej naredil uz ter na prerezu glavice ugotovil da velikost ustreza za komaj 32.tedn. Ostalo je bilo vse vredu,ali je lahko z otrokom kaj narobe??

Nato pa mi je še nardil vaginalni pregled in ugotovil da je maternični vrat zelo mehek,odprta še nisem nič.Prav tako je posteljica še visoko in glavica še ne pritiska navzdol.. Ali lahko pride do predčasnega poroda?

Hvala za vaše odgovore :))
lp vsem nosečkam :)
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Maternični vrat
27.9.2013 18:46:29   
asyka
Jaz res ne razumem a je z vami ženskami kaj narobe, ali z vašimi ginekologi. Zakaj teh vprašanj nisi postavila ginekologu? Če bi meni ginekologinja tako naspol razlagala vse bi jo zagotovo sama vprašala, če mi ne bi želela odgovoriti pa bi jo po hitrem postopku menjala. Sploh pri komentarju, da je otrok velik za 3 tedne manj, kot bi moral biti bi bilo namesto vprašanje kaj to pomeni. Če ne drugega vzami v roke telefon in pokliči, reci, da si šele doma pričela razmišljati o njegovih besedah in da imaš nekaj resnih vprašanj za katere bi želela da ti odgovori ali po telefonu, ali pa te naj naroči za ponoven pregled in si naj takrat vzame 2 minutki več časa zate in razloži stvari kot se spodobi.

Berem dostikrat na sosednjem forumu kako Pušenjak kritizira točno takšne ginekologe, ker samo povejo neke zadeve, ki nam pomenijo samo paniko in alarm v glavi, noben pa se ne potrudi razložiti kaj te zadeve dejansko realno pomenijo. Večina od le teh je totalno nepomembnih in bi jih lahko kamot zadržali zase in s tem nepovzročali stresnih situacij za žensko (če si ne vzamejo potem ko stvar omenijo razložiti nosečnosti, ki je itak v skrbeh za svojega otročka).

Prezgodnji porod je verjetno mogoč, ampak glede nato, da si 35 teden ne bo šlo za totalnega nedonošenčka. Spremembe in znaki poroda pa kolikor sama vem se lahko pri nekaterih ženskah spremenijo iz ure v uro.

The secret of life is hidden in DNA.

(odgovor članu Noseckaa)
Neposredna povezava do sporočila: 2
27.9.2013 18:48:45   
tashq
sicer zelo na "hard" napisano, ampak se pa čisto strinjam.

(odgovor članu asyka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
27.9.2013 18:53:39   
Anonimen
Treba je imeti vse podatke ,ker se ne gleda samo prečni presek glavice.. In ni prerez ampak prečni presek

(odgovor članu Noseckaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
27.9.2013 19:39:26   
asyka
Mnja, mogoce res malo pregrobo napisano. Upam da ne bo narobee razumljeno pri kateri. Gre pa moja glavna kritika ginekologom in ne toliko zenskam. Ker vseeno smo me tam neuke, soocene z nekaterimi situacijami ki rabijo cas da sploh dojamemo kaj nam je bilo povedano in funcija katerega koli zdravnika je, da ze sam v naprej odgovori na csaj kaksno samoumevno vprasanje ki se potem pojavi doma (kot od avtorice npr). Ne pa samo da navaja suhoparne podatke, ki delajo samo zmedo in paniko.

The secret of life is hidden in DNA.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
27.9.2013 22:42:07   
jaz_sem_jaz
Nevem, kaj naj ti napišem. Vprašaj dr.Pušenjaka na MON ABC GINEKO. On bo poznal odgovor.

Morda te potolaži to, da sem bila več kot dva tedna odprta en prst, preden sem rodila.:)

(odgovor članu Noseckaa)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?