mazanje po tuširanju (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Čvekamo o naših otrocih

Sporočilo

SU -> mazanje po tuširanju (27.9.2013 12:49:00)

Nisem vedela kam bi dala tole vprašanje... upam, da je tule ok.
V glavnem, ko dobimo malo štručko, se nam zdi kar logično, da jo/ga po vsakem kopanju namažemo z mlekom/oljem itd. itd. itd. ... Do kdaj ste pa to prakticirali? Jaz avtomatsko namažem moja dva škrata pa sta že 8 in 6 let stara... oz. ta velik opravi že 3/4 dela sam [sm=smiley1.gif] ... Ker nimata posebnih težav s kožo (suha koža ipd.), sem razmišljala, če bi to mazanje z otr. mlekom/kremo ipd. ukinila...Kako dolgo ste to prakticirali? (če sklepam po sebi... jaz se namažem po vsakem tuširanju... ampak vem, da koža odraslega ni enaka otroški...)[sm=zmeden.gif]

Najaa -> RE: mazanje po tuširanju (27.9.2013 12:58:17)

Ko sta bili dojenčka sem ju mazala, ker sta imeli zelo suho kožo po kopanju. Mazala sem z mandeljnovim oljem. Ampak samo, ko je bila suha koža, drugače ne. Zdaj ko sta večji, ju ne mažem. Ni potrebe.

LuLu -> RE: mazanje po tuširanju (27.9.2013 13:02:51)

IZVIRNO SPOROČILO: Najaa

Ko sta bili dojenčka sem ju mazala, ker sta imeli zelo suho kožo po kopanju. Mazala sem z mandeljnovim oljem. Ampak samo, ko je bila suha koža, drugače ne. Zdaj ko sta večji, ju ne mažem. Ni potrebe.

enako. Ni mi, da še na otroku uporabljam kemijo, glede na to, da imajo deca res lepo kožo. Negovanje se po moje začne kasneje, ne pa pri otrocih.
Tudi po obrazu jima dam kremo le pri mrzli zimi, da malo zaščitim obraz ali pa ustnice. Dugače ne.

sazi -> RE: mazanje po tuširanju (27.9.2013 13:32:06)

Otroka sem mazala samo prvih nekaj mesecev in še to samo v gubah in ne po celem telesu. Sebi kožo po telesu namažem mogoče nekajkrat letno (lahko na prste ene roke preštejem), otroka pa tudi in izključno samo včasih po kakšnem daljšem kopanju v bazenu (mogoče 1x ali 2x na leto).

emma83 -> RE: mazanje po tuširanju (27.9.2013 13:47:43)

Namažem takrat, ko mi pove, da ga srbi. Uporabljam pa olivno olje v belobazi.

jaz_sem_jaz -> RE: mazanje po tuširanju (27.9.2013 13:47:57)

Ko je bila novorojenčica, sem jo mazala po kožnih gubah(pazduha, pod koleni, vrat, za ušesu, zapestje,...) z oljem. Potem je enkrat dobila izpuščaj in smo nehali mazati. Njena koža je čisto vredu in prav nobene potrebe ne vidim po mazanju.:)

barbisonrisa -> RE: mazanje po tuširanju (27.9.2013 17:09:05)

Jaz svoje dojenčice nisem nikoli mazala. Ima lepo kožo. Razen mislim da enkrat po kopanju prvi teden, ko je imela malo suho kožo po nogicah. Tudi sicer razen kreme za ritko še nič kemije ne uporabljamo. Kopamo se tudi še kar samo v vodi. Dokler ne začne lazit po tleh in vsak drek v roke pobirat, bomo ostali pri vodi. :-D

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (27.9.2013 17:18:23)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

abc123 -> RE: mazanje po tuširanju (27.9.2013 17:28:03)

jaz tudi nisem nobene mazala

sannndra -> RE: mazanje po tuširanju (1.10.2013 11:44:13)

Jaz sem svojo mazala z navadno vlažilno kremo z olivnim. oljem, ki jo namešajo v lekarni. Ampak zato, ker je imela dermatitis. Zdej ko je koža super, je z ničemer ne mažem.( že kako leto)[sm=smiley1.gif]

Stran: [1]