Druga porodniška (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

astarxy -> Druga porodniška (23.9.2013 13:06:26)

Živjo punce,

Ali je imela katera podoben primer, namreč, sem ponovno noseča, moj prvi otroček pa ima 10 mesecev. Med koncem prve porodniške in nastopom druge bodo trije meseci. Ali moram iti v službo te tri mesece ali sem lahko doma?

Hvala.
Lp.

Katy78 -> RE: Druga porodniška (23.9.2013 13:46:17)

Kako to misliš če moraš v službo? Itak da moraš, dopusta zagotovo nimaš toliko, edino če bi morala na bolniško, drugače pa greš pač v službo. Ampak eni pa res imate ideje. [sm=smiley29.gif]

Mincaa -> RE: Druga porodniška (23.9.2013 23:19:53)

Živjo!

Seveda si lahko doma :) Možnosti je nekaj:
a) pustiš službo
b) se probaš zmenit za koriščenje dopusta, pa upoštevaj, da lahko porodniško začneš tudi 6 tednov pred in ne 4 tedne pred rokom(upam da to še velja), če ti pa kakšen dan zmanjka se pa probaš zmenit za neplačan dopust

Iskrene čestitke in srečno!

petea -> RE: Druga porodniška (24.9.2013 0:02:59)

IZVIRNO SPOROČILO: Mincaa

b) se probaš zmenit za koriščenje dopusta, pa upoštevaj, da lahko porodniško začneš tudi 6 tednov pred in ne 4 tedne pred rokom(upam da to še velja), če ti pa kakšen dan zmanjka se pa probaš zmenit za neplačan dopust

ne, ne velja, že dolgo časa ne več

astarxy, ja, sem imela podobno situacijo

če nimaš zdravstvenih težav, ki bi upravičile bolniški stalež, si dolžna delati
seveda imaš kot nosečnica zagotovljeno, da ne smeš opravljati težjih del, to pa je tudi vse

lahko pa uveljavljaš pravico do krajšega delovnega časa, saj imaš otroka, mlajšega od 3 let
pa redni dopust lahko pokoristiš

bskrle -> RE: Druga porodniška (24.9.2013 8:56:35)

Glej, boš videla, kako bo nosečnost potekala. Pojdi delat, pokoristi ves dopust . Trije meseci bodo hitro minili

Stran: [1]