barbisonrisa -> RE: kravje mleko (22.9.2013 11:32:29)
|
Jap, če opažaš, da ste veliko bolni, sploh katar, neprestano smrkanje, pokašljevanje itd., za nekaj tednov, mesecev umakni mleko z jedilnika. Moja izkušnja je že taka. Celo nosečnost nisem pila mleka, ker mi je bilo po pitju mleka slabo (Nikoli prej se mi to ni zgodilo) in tudi prve tri mesece po porodu nisem pila mleka in čudežno nisem imela več težav ne z neprestanim smrkanjem in katarjem. Nepitje mleka je pri moji dojenčici tudi pripomoglo k temu, da skoraj ni imela krčev. Zdaj, 4 mesec, sem se odločila, da začnem spet piti mleko, pa so se stvari zelo poslabšale. Neprestan izcedek iz nosa, katar, kašljanje itd. Skratka, zdaj sem spet ukinila mleko in računam, da bom čez par tednov spet kot nova. Kakšne ekstra literature o kravjem mleku in njegovi prebavi nisem študirala, a očitno ga jaz ne prebavljam in ga telo izloča pač skozi povečano sluzenje. Obup! Še najbolj očitno je, ko vedno ko spijem kavo z mlekom, začnem čihati [sm=zmeden.gif], če pa brez mleka, pa ni nobene podobne reakcije. Torej, poskusi umakniti mleko. BTW, to isto ne velja za jogurte in sire. Ti mi ne delajo nobenih problemov. Zgleda, da je tam zaradi predelave sestava že drugačna in mi telo vse lepo prebavi. Jaz zdaj kavo pijem z riževim mlekom (sojino mi ni preveč dobro, pa še pokvari se hitro). Sicer je kava pol bolj sladka, ampak glih tak gre :-) Veliko sreče!
|
|
|
|