Najemna pogodba (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...



Sporočilo


rojena77 -> Najemna pogodba (18.9.2013 19:23:30)

Pozdravljene

Prosim za pomoc:

Kam naj se obrnem, ce najemnik ne podpise najemne pogodbe, v stanovanje se je pa ze veselil.
najemno pogodbo naj bi mi poslal po posti, ampak je ni, in tudi nic se placal ni?

Ni treba pisati o moji naivnosti, zanima me le ce kdo ve, kam se lahko obrnem, da poskusim resiti zadevo na lep nacin?

Hvala vsem




t5t6 -> RE: Najemna pogodba (23.9.2013 13:57:59)

Glede na to, da je že štartalo tako slabo se bojim, da boš imela s takim najemnikom tudi v bodoče probleme. Jaz bi nastopila zelo ostro, če ti v roku dveh dni ne dostavi podpisane pogodbe plus ara in najemnina ga enostavno vrži ven. Sicer pa se najemna pogodba podpiše preden se najemniku preda ključe takrat določiš tudi aro, ki ti jo plača v naprej. Ne vem pa na koga bi se lahko obrnila, mogoče na policijo, če se ne želi izseliti?




Vijoličarka -> RE: Najemna pogodba (24.9.2013 0:01:26)

Kaj si pa napisala v najemni pogodbi? Ali si določila varščino? Ali se najemnina plačuje na začetku meseca za tekoči mesec?

Veliko je odvisno od osebnosti in namenov najemnika, to pa ti najbolje oceniš. Ena varianta je, da mu vročiš pisni poziv, naj ti izroči podpisano pogodbo, plača varščino in tekočo najemnino ali pa naj se takoj izseli. Mogoče ne bi bilo slabo, če bi najela odvetnika, ki bi mu to napisal v obliki odvetniškega pisma?

Tako da, najprej poskusi na lep način, ne more škodovati. V bistvu bi bilo res še najbolje, da se tega najemnika znebiš, ker ni resen. Vseeno se pripravi, da bo mogoče treba zbrati četo nabildanih kolegov.

Morda, če si ti bolj nežne sorte (in se je zato najemnik tudi odločil, da te ne bo jemal resno), naj to stori nekdo, ki je bolj odločen ali pa odvetnik. Slednje te bo sicer nekaj stalo.

Je pač šola za drugič - za vse, za čisto vse je treba imeti pogodbe, papirje, zaupanje je šlo rakom žvižgat. Če ne izročiš ključev, dokler ni podpisana pogodba, plačana varščina in prva najemnina, to ne pomeni, da si slaba oseba, ampak da delaš, kot je treba.




Stran: [1]