malaMravljica -> RE: Cokoladna torta (8.10.2013 20:14:31)
|
uff, ne vem ce je to prav ta krema Mateyka, to delajo punce za na kruh mazat. Rozilu, hmm ne vem kako najbolje, ker jaz sem sam enkrat delala tako cokoladno kremo kot pravis in nisem najboljsi strokovnjak za to. Jaz bi po moje naredila tako da bi skuhala belo cokolado v smetani in dala v hladolnik, maline bi pa spresala oz dala na nano delcke in jih posebej dala v hladilnik in pol notri sele ko bi mi ze ratala krema. Da slucajno ne bi maline preprecile nastanek kreme oz da se smetana ne bi stepla. Sej lahko poskusis, kupis en mali loncek smetane, das mal cokolade notri in maline in pol poskusis naredit s tem. Jaz delam vedno probo za tisto torto, ki jo kam nesem, sam jaz imam jedcev kolikor hocem in ni panike so zelo veseli, ko tako ustvarjam. Ja, jurja za Termomix. Ampak res je, da vsaka ki ga ima rece, da je super. To ti recimo zmelje zitarice, orehe, ti stehta in ti kuha, pa stepa in full nekih postopkov za take fajn penaste kremice. Se ze bila na eni predstavitvi, sam jaz sem rekla, da za kuhanje je zame neuporaben, ni za moj stil kuhanja. ce bi ga pa enkrat enega rabljenege na ebayu za res malo denarja, ampak tu mislim, da bi res imela enkrat sreco, pol bi ga kupila, nek hud denar pa ne bi dajala za to. Sem zdej ze pokurla ta bonus za take zadeve in se nekaj je na seznamu.
|
|
|
|