petea -> RE: Drugi porod (16.9.2013 9:34:20)
|
Dovoljkrat sem rodiia, da sem se naučila, kako moje telo rojeva. [sm=smiley2.gif] In tudi, kaj prenaša in kako. In tako sem tudi veliko jasneje prepoznavala, kdaj se je začel kateri del poroda. [sm=smiley1.gif] Ja, so se porodi razlikovali, a bistveni mejniki poroda so bili vedno enaki. In glede na to, da je bil vsak moj naslednji porod vsaj eno uro krajši od prejšnjega, ima po mojem mnenju tudi neko težo, ali gre za prvi ali naslednje porode. [sm=zmeden.gif] Če temu ne bi bilo tako, zakaj tudi porodničarji govorijo nosečnicam mnogorodkam, da se morajo nekoliko prej odpraviti v porodnišnico kot pri prvem porodu? Če se prav spomnim, je pri prvem meja popadkov na 5 min, kasneje pa na 10 min. In večrodke, s katerimi sem se pogovarjala o porodih, so tudi večinoma opisovale podobno kot jaz. Torej, če je katera imela določen del poroda otežen pri prvem otroku, je tudi kasneje praviloma bilo tako. Splošen potek porodov posamezne porodnice pa je bil podoben. Sem pa že zapisala, da to velja v večini primerov, ne pa v vseh! Jaz sem napisala svoja zaznavanja mojih porodov in informacije, ki sem jih dobila iz pogovorov tako z drugimi porodnicami kot zdravniškim osebjem. Če je tvoja izkušnja bila drugačna oz. razpolagaš z drugačnimi dejstvi, pa bi bilo do avtorice teme fer, da jih jasno napišeš in utemeljiš. In to brez bla, bla, bla, bla.
|
|
|
|