petea -> RE: repa (12.9.2013 12:21:57)
|
moja mama kisa repo po naslednjem receptu: repo olupiš, naribaš, nato jo natlačiš v veliko plastično posodo tako, da izstisneš čim več zraka, preko poliješ zatep ter na vrhu obtežiš z veliko vrečo, polno vode tako, da okoliški zrak ne more nikjer priti v posodo (pravzaprav je dobro, če daš vsaj eno vrečo v drugo, če ena slučajno poči med kasnejšim odpiranjem in zapiranjem posode) zatep narediš tako, da v pribl. 2 l mleka razpustiš 1 kocka kvasa ter dodaš malo moke posodo najprej pusti približno 14 dni v nekoliko toplejšem prostoru (ki ima temperaturo nekoliko nižjo od sobne), da začne repa kisati, nato jo postavi v hladnejšo klet, kjer ''prezimi'', nekje čez 3-4 tedne začnemo repo jesti ne dodajaš soli, ker potem postane repa mehka
|
|
|
|