pomladnaroža -> RE: dekliška imena (12.9.2013 11:42:43)
|
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka IZVIRNO SPOROČILO: pomladnaroža Pričakujemo namreč drugega otroka, spola ne vemo, zato izbiram f in d imena, a me žal nobeno ne navduši tako zelo, kot me je ime prvorojenca. Pa še začuda je bilo edino ime, ki se nama je obema s partnerjem zdelo popolno. :) Še posebej imam problem z dekliškimi, enostavno si ne znam predstavljati, da bi tako klicala svojo hčerko. I KNOW! lol, a veš da imam jaz isti problem? me je kar malo strah, če bomo kdaj imeli še enega (sploh punčko), ker me nobeno ime ne navduši tako zelo (zaenkrat, bom rekla - upam da bi se kaj našlo? [sm=smiley36.gif]) Inara (pomen: svetloba (v arabščini), je pa tudi: Inari jezero na finskem, Inari tempelj na japonskem (bog plodnosti in riža je Inari), Inari Sami; en od laponskih dialektov - samo še 250 ljudi ga govori afaik) U, vidim, da sta preštudirala pomene v vseh mogočih jezikih, da ne bi bila vaša Svetlana kakšen "kakec" v nekem redkem jeziku :P Nekaj že najdemo. Morda res ni dobro preveč študirati, postaneš izbirčen. ;) Mi je pa všeč vajin izbor; redko ime, lep pomen in "paše k slovenščini".
|
|
|
|