kamera na hiši (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...

Sporočilo

zabica2006 -> kamera na hiši (10.9.2013 19:53:37)

A ve mogoče katera na koga se lahko obrnem glede kamer na hiši? Moj sosed ima postavljeno kamero pred vhodom v hišo,kjer je usmerjena tudi na glavno cesto in našo ter sosedovo dovozno pot...kar po zakonu naj ne bi smelo biti...Hinavsko je pa tudi to,da je kamera usmerjena na avt.postajo,kjer snema radar...in potem o tem sosed obvešča in trobi okoli po vasi,koga vse so ustavili,kdo je koliko kazni dobil...grozno...S tem pa posega tudi v moje osebno življenje,ker snema dovozno pot. Na koga se naj obrnem? Hvala

enea -> RE: kamera na hiši (10.9.2013 20:27:12)

policijo??
Mi smo imeli oz imamo problem z eno sosedo, in so njeni " vizavi" sosedje hoteli postaviti kamero na vhodna vrata,.. da bi snemalo vse, tudi tiste, ki pridejo k njim na obisk,.. mogli pa bi imeti soglasje in podpise vseh sosedov da to lahko naredijo,...

liliana -> RE: kamera na hiši (10.9.2013 22:13:25)

Informacijski pooblaščenec.....tam pa ti bodo dali smernice za naprej......

Glede uporabe videonadzora za domače potrebe se uproablja 7. člen ZVOP-1, ki določa, da se ZVOP-1 ne uporablja za obdelavo osebnih podatkov (kar je tudi videonadzor), ki jo izvajajo posamezniki izključno za osebno uporabo, družinsko življenje ali za druge domače potrebe. Seveda pa je pri tem potrebno poudariti, da je takšen videonadzor možen zgolj na zasebnih parcelah posameznika, ki izvaja videonadzor, sicer tvega odškodninsko tožbo ali kazenski pregon zaradi neupravičenega slikovnega snemanja.

Stran: [1]