mene pa zanima če ima katera recept za ribji namaz
in če ga napiše
hvala,lp
Lunca1 -> RIBJI NAMAZ-recept (14.9.2005 18:02:05)
Mi damo samo eno konzervo sardin, malo olja iz konzerve in margerino, potem pa vse dobro pretlačimo.
jazz -> RIBJI NAMAZ-recept (14.9.2005 19:44:50)
Jaz delam tuninega; 2konzervetune safkol,10dag koruze,10dagsira,1 kisla kumarica,2 žlice majoneze,malo kaper,poper...dodajaš majonezo po videzu gostote! Aja, pa s paličnim zmiksam.
k1 -> RIBJI NAMAZ-recept (14.9.2005 20:08:22)
ja, jaz tudi delam iz tunine, pa dodam majonezo, zdenka sir, margarino, sesekljano čebulo, poper, včasih malo kačapa, pa fino spasiraš in daš v hladilnik (da se malo zgosti).
mnjami!!!!!!!
TANTRA -> RIBJI NAMAZ-recept (15.9.2005 12:12:32)
Evo moj odličen recept, podoben tistemu, ki ga prodajajo v Intersparu:
tuna v konzervi ( 80 g)
2 žlici olivnega olja
ščepec peteršilja
2 žlici soka limone
2 strta stroka česna
ščepec bazilike (sušene)
slab ščepec soli -minimalno
kanček popra
voda (cca 3 žlice)
žlica belega vina
Konzervo odpremo, odlijemo odvečno olje, vse sestavine stresemo v manjši mešalnik in premeljemo.
maks -> RIBJI NAMAZ-recept (15.9.2005 15:57:05)
Takole:
tuna v konzervi,čebula, česen, žlička senfa, maslo in kuhano jajce-če je pa še kanček belega vina.
Namežemo pa na opečen toast.
Jessy -> RIBJI NAMAZ-recept (15.9.2005 19:01:43)
1. namaz:
1 velika tuna v konzervi (z olivnim oljem vred)
1 Tamar sir (ali drug sirni namaz)
na drobno sesekljane kumarice, koruza
sol, poper
2. namaz:
3 male tune z oljem pretlačim z vilicami
5 strokov česna (sesekljano na drobno)
peteršilj
sol
poper
majoneza (po potrebi)
gorčica po okusu
Sibil_ -> RIBJI NAMAZ-recept (20.9.2005 19:41:19)
Ribji namaz po dalmatinsko:
Zmrznejni fileti ribe (sama ponavadi dam 2 kosa morskega psa, kos orade in kos ostriža)
kisle kumarice po okusu
1/2 masla
1/2 margarine
3 žlice majoneze
2 žlici senfa
peteršilj in česen po okusu
sol, poper
Ribo skuhaš v slani vodi (dsaš v mrzčlo vodo, vre naj 45 minut), vse sestavine zmiksaš in daš v hladilnik.
Serviraš na popečenih kruhkih.
Lp pa dober tek,
Sibil
Pri nas pa jemo tako: konzerva sardin - pretlačimo, dodamo margarino no katero želite, jaz kar letto ali pa becel, na koncu dam pa po okusu senf-gorčico, pri nas izgine takoj, še naš malček je navdušen!!