RE: IVF/ICSI september/oktober 2013 (Polna verzija)

Forum >> [Zanositev] >> Upamo skupaj

Sporočilo

Tejchy25 -> RE: IVF/ICSI september/oktober 2013 (29.10.2013 8:04:25)

Hojla!

No, da se še js mal javim, sem že stara borka ampak sem nekako opustila tele forume, ko mi nič ni šlo kot bi hotla :)
Skratka, zdej sm bla v 4 poizkusu ICSI. Trikrat o mi punktirali ogromno celic a je bila vedno le ena oplojena (in se seveda ni prijela).
Sedaj pa mi je Reško naredu eno mešanico - sm si dajala po 3 injekcije na dan in zgleda se je splačal :)
Spunktiranih je blo 19 celikc, 8 oplojenih, 4 so preživele do 5 dne in 2 so mi vstavl, 2 pa zamrznl.
Hura :)
Skratka...js sm zelo neučakana oseba in sem test nardila že 6 dan, pa sedmi, osmi in danes 9 :)
In že od 6. dne je test skos pozitiven. Delala sem pa BC, CB, Viola. :)
Tkooo sem vesela, upam, da se bo dobr iztekl tole :) Morm počakat do 3.11. in poklicati Reša...:)
5 let sm čakala na tole...:)))

Hopeful -> RE: IVF/ICSI september/oktober 2013 (29.10.2013 9:44:43)

Ojla punce, da se še jaz pofočkam [sm=smiley1.gif]. 23.10 sem bila na konziliju, v nedeljo dobila[sm=hudicek1.gif], včeraj začela z pikanjem. Ful gre hitro to vse skupaj. Sem mislila, da se bom še načakala hehe, tko da super. V soboto že 1.UZ. No, ne spadam glih september/oktober [sm=jezicek.gif].

Hopeful -> RE: IVF/ICSI september/oktober 2013 (29.10.2013 10:16:06)

Čestitke za ++++ [sm=bravo.gif]!!! Držim pesti!!!

Anonimen -> RE: IVF/ICSI september/oktober 2013 (29.10.2013 10:44:04)

Braaaaavooooo! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

pol pa bosta lahko [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozacrtici.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/modricrtici.gif[/image]??? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

mickybap -> RE: IVF/ICSI september/oktober 2013 (29.10.2013 11:40:35)

punce to čakanje me ubija [sm=smiley13.gif] imam transfer u cetrtek 5.dni od punkcije,ampak so mi povedali moguče je pre da me klicaju,,ampak ne klicaju ,ne vem kaj se dogaja tam,a so se oplodili ali ne ............ [sm=smiley13.gif][sm=smiley13.gif]

Hopeful -> RE: IVF/ICSI september/oktober 2013 (29.10.2013 11:44:42)

Sej bo vse ok. Vrjamem, da je težko čakat. Držim pesti!!

dekca -> RE: IVF/ICSI september/oktober 2013 (29.10.2013 12:44:23)

mickybap, poklicali bi te samo v primeru, če bi ti delali transfer na 3. dan, tako boš morala pa lepo počakati do četrtka, takrat boš zvedela vse.

mickybap -> RE: IVF/ICSI september/oktober 2013 (29.10.2013 12:46:53)

a zakaj se dela 5. dan???????? ali je to dobro,a se bo oplodilo ???[sm=zmeden.gif]

Aleda -> RE: IVF/ICSI september/oktober 2013 (29.10.2013 14:00:46)

Mickybap- Držim pesti da te v četrtek pričaka veliko lepih zarodkov[sm=smiley1.gif], vem pa kako je živčno ko je treba čakat pa ne veš ali se je kaj oplodilo ali ne. Jaz sem danes šla s takim strahom noter k sestri da mi pove al je transfer al ne; in sem ga imela[sm=smiley1.gif] To je res čudež, sta se sicer obe celici oplodila a razvijala se je potem sam ena in so mi jo dali noter. Sta bile pa tam še obe punci s katerimi smo se zadnjič pogovarjali in obe sta imeli transfer dveh zarodkov.

Transfer normalno delajo 5. dan, če zarodek pride do tega dne je super, ker se že razvije v blastocisto in ima še več možnosti. Če pa se oplodita samo 1, 2 celici pa te pokličejo da prideš 3. dan, ker jih je malo in jih čimprej dajo v maternico. Oboje je vredu.

monsy -> RE: IVF/ICSI september/oktober 2013 (29.10.2013 14:33:42)

mickybap transfer 5.dan je čisto normalno,...ne sekiraj se, oni že vejo. Tud jaz sem ga imela 5.dan po punkciji.

Veste kaj mene zanima,...zakaj nas, če ne pride do transferja, ne obvestijo prej, da niti ne hodimo gor brezveze? To se mi res ne zdi najbol logično [sm=zmeden.gif] Jaz če bi zvedela da ne bo T, po moje bi se zjokala ko dež tam,...

Tejchy25 čestitke iz srca!!!!!!!!!!!!!!!!!!!![sm=bravo.gif]

mickybap -> RE: IVF/ICSI september/oktober 2013 (29.10.2013 14:41:57)

Aleda superrrrrr drzim pesti za nosecnost :D :D :D ali je transfer boleč???danes je tretji dni in niso me klicali,tako da čakam cetrtek in se upam da se je oplodilo..... monsy hvala [sm=smiley13.gif][sm=bravo.gif][sm=smiley36.gif

monsy -> RE: IVF/ICSI september/oktober 2013 (29.10.2013 14:46:01)

Transfer ne boli prav nič. Sploh čutila ne boš,...je podobno kot navaden ginekološki pregled.
Najbolj ti bo všeč ko boš na ekranu videla kako ti vstavijo zarodek [sm=smiley1.gif] jaz sem se za trenutek kar počutila nosečo!!!! [sm=smiley36.gif]

mickybap -> RE: IVF/ICSI september/oktober 2013 (29.10.2013 14:48:34)

hehehheh punkcija je bla boleča ufffff kdaj se spomnem [sm=smiley36.gif][sm=jezicek.gif] tudi in jaz bom gledala na ekranu heheeheheheh [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

aspera -> RE: IVF/ICSI september/oktober 2013 (29.10.2013 17:40:07)

Super Aleda, sem vesela, da si imela ET [sm=bravo.gif]. Močno stiskam pesti za plusek [sm=pikapoka1.gif].

mickybap, zate pa tudi upam, da te pričaka čimveč oplojenih celic v četrtek. Transfer je pomojem enako kot IUI, kar mene ni popolnoma nič bolelo.

Tejchy25, iskrene čestitke, takim kot si ti še posebej privoščim [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif].

Midva greva pa v torek na prevzem zdravil. Tale mesec do naslednje [sm=hudicek1.gif] se vleče kot sto hudičev [sm=smiley1.gif].

Aleda -> RE: IVF/ICSI september/oktober 2013 (29.10.2013 21:18:47)

Tejchy čestitke za[sm=rozacrtici.gif] [sm=modricrtici.gif][sm=smiley1.gif]

Monsy-ne ven zakaj ne obvestijo če se noben zarodek ne obdrži, predvidevam pa da zaradi varnosti in zaupnosti, pa mogoče da je bolj osebno da ti tam povejo... zdaj že neki časa je tako da preden imaš transfer se pogovoriš z dr. in biologinjo glede zarodkov in pomoje se pogovorijo tut s tistimi pari katerim se celice niso oplodile. Ja, sej meni je rekla sestra ko sem jo vprašala če obvestijo, pa je rekla da nič več... da se potem tam zmeniš za na prej kako in kaj.

Mickybap- ne prav nič ne boli, mene je sam mal špikalo ker mi je maternični vrat nekaj uščipnila. Monsy- a se vidi na ekranu ko ti vstavljajo zarodek, danes nisem niti pogledala tja, samo zadnjič vem da niso nič uporabljali vaginalni uz. Vstavli so mi sam tisto stvar noter kot pri ginekološkem pregledu

Hvala punce za pestke

monsy -> RE: IVF/ICSI september/oktober 2013 (29.10.2013 21:23:00)

aleda ja se vidi eno pikico majhno,....meni je dal na trebuh tisto napravo za UZ in mi rekel naj držim pri miru in gledam ekran,...pol pa ko mi je vstavil zarodek, mi je pokazal na ekranu kje je.
Fajn mi je blo to videt [sm=smiley1.gif]

Aleda -> RE: IVF/ICSI september/oktober 2013 (30.10.2013 7:12:34)

Aja, super ej, fajn za videt verjetno [sm=smiley1.gif] Kje pa si ti v postopku?

Poka -> RE: IVF/ICSI september/oktober 2013 (30.10.2013 10:19:08)

IZVIRNO SPOROČILO: monsy

mickybap transfer 5.dan je čisto normalno,...ne sekiraj se, oni že vejo. Tud jaz sem ga imela 5.dan po punkciji.

Veste kaj mene zanima,...zakaj nas, če ne pride do transferja, ne obvestijo prej, da niti ne hodimo gor brezveze? To se mi res ne zdi najbol logično [sm=zmeden.gif] Jaz če bi zvedela da ne bo T, po moje bi se zjokala ko dež tam,...

Tejchy25 čestitke iz srca!!!!!!!!!!!!!!!!!!!![sm=bravo.gif]

[sm=smiley36.gif] Meni ko je povedala zdravnica, da ne bom imela transferja, mi je to tako obzirno in sočurno povedala, da mi je bilo smešno. Namreč punkcija je bila tako boleča, da sem si misla, samo da je konec in sem dejansko pozabila, zakaj sem prišla tja. V galvi sem imela, da je to samo en poseg, ne pa zaradi česa. Mene je v tistem trenutnki samo zanimalo, a bom mogla zdaj na to punkcijo še enkrat ali mi bodo potem vstavili zamrznjenčke. In ko je rekla, da mi bodo zamrznjenčke, sem si oddahnila in sem ji rekla, da sej je v redu. Ni mi sam všeč, da ti potem vstavijo 2, ker ne želim dvojčkov. Nekje sem prebrala, da ko zamrzujejo zarodke, da zamrznejo po dva skupaj in da ti zato tudi dva vstavijo, no, če imaš dva. To pa zardi tega, ker nimajo menda dovolj prostora oziroma nekek organizacijske težave. Ne me za besedo držat, to sem prebrala nekje na netu, upam,d a so samo govorice. Glede na to, kaj sem sama enkrat doživela tamna hodniku in kaj sem slišala, pa raje ne bom o tem, bi pa rekla, da je lahko marsikaj res. Vprašala bom pa sosedo, ki je zdravnica na kliničnem, če karkoli ve. Glede na njene besede, da dejansko zdravniki ko pridejo s faksa, nič ne znajo, ne po svoji krivdi, ampak ker se nimajo več od koga naučit, te je včasih lahko kar strah. No ja, jaz imam mlado zdravnico in imam oblutek, da je zelo strokovna in ji zaupam, imam dobre izkušnej na splošno.

Hopeful -> RE: IVF/ICSI september/oktober 2013 (30.10.2013 11:35:48)

Punce eno vprašanje: Kolk dolg ste si dajale inekcije, preden je prišlo do punkcije.

sitka mala -> RE: IVF/ICSI september/oktober 2013 (30.10.2013 13:50:27)

Aleda [sm=bravo.gif] stiskam fige in pestke za en veliiiikkkk ++++++!!

Mickybap zate stiskam pesti za čimveč oplojenčkov! [sm=bravo.gif]

Punce, mi katera zna povedat telefonsko oc sester v Leonišču? Od tistih, ki ti dajo zdravila? Bi rada malo poklicala in poizvedela glede moje M? Hvala vam, in čimveč ++ še letos!! [sm=smiley1.gif]

dekca -> RE: IVF/ICSI september/oktober 2013 (30.10.2013 14:09:05)

Po moje je tale: 01 23 23 048.

Hopeful -> RE: IVF/ICSI september/oktober 2013 (30.10.2013 14:27:17)

Očitno na tem forumu odgovarjate samo določenim osebam al kako :-).
Vsem želim veliko sreče in pluskov! Lepo se imejte še naprej!!!!!

mickybap -> RE: IVF/ICSI september/oktober 2013 (30.10.2013 14:34:56)

sitka mala hvalaa jutri imam transfer[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

sitka mala -> RE: IVF/ICSI september/oktober 2013 (30.10.2013 14:52:20)

IZVIRNO SPOROČILO: Hopeful

Punce eno vprašanje: Kolk dolg ste si dajale inekcije, preden je prišlo do punkcije.

Ja odvisno od tega, kako dolg protokol imaš (če imaš kratkega, tudi prej prideš do punkcije). V dnevih pa ti ne znam odgovorit, ker je pri vsaki drugače.

Dekca hvala, bom poskusila jutri. Saj delajo tudi med prazniki, ne? [sm=zmeden.gif]

monsy -> RE: IVF/ICSI september/oktober 2013 (30.10.2013 18:42:21)

Aleda, ja full fajn!!!! [sm=smiley1.gif] A ti nisi videla kako poteka?
Jaz sem v PO. V decembru upam da grem u 2.postopek!!!!

Hopeful res je od vsake odvisno, in ne toliko od tega kakšen je protokol, ampak bolj od rasti foliklov. Mislim da pri meni je trajalo približno 1 teden, kar sem si dajala inekcije,...nasplošno cel postopek mi je pa šel full hitro!!!!!!!!!!!!!! Pa srečno v soboto!!! [sm=smiley1.gif]
Mickybap ju3 mislim nate, na čimveč oplojenih celic [sm=bravo.gif]
Aleda lepo grej svojo pikico!!!!!! [sm=pikapoka2.gif]

Stran: <<   < Prejšnja stran  19 20 [21] 22 23   Naslednja stran >   >>