Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: IVF/ICSI september/oktober 2013 15.10.2013 14:31:52
|
|
|
|
sitka mala
|
Živjo punce! Tale oktober se nekako ni ravno uspešno začel, ampak ne dvomim v čimveč ! Pri meni nič novega, še vedno čakam M. Zdaj že5 tednov. in ja, ni ravno prijetno tole čakanje. Jaz imam kratek protokol, Puregon 900? Zakaj se mi zdi, da je tole ful močno? Ah jej, upam da bom vsaj pozitivno reagirala , ker drugače se me dragi odreče
|
|
|
|
RE: IVF/ICSI september/oktober 2013 15.10.2013 14:32:50
|
|
|
|
aspera
|
Nisem sigurna, če sem si prav zapomnila, ampak a ni tako, da je maca dobra samo pred postopkom, med samim postopkom in po njem, pa ne ? Saj jaz drugače mislim, da pri meni ne bi smelo biti problemov, ker sem imela že samo s Femaro pred IUI na prvi dan UZ-ja 3 velike folikle in sem takoj dobila stopko. Včeraj sem poslala mail in se naročila, pa sem danes dobila odgovor, da se šele v začetku novembra zglasiva po zdravila, tako da očitno štartava z naslednjim ciklom.
|
|
|
|
RE: IVF/ICSI september/oktober 2013 15.10.2013 14:39:11
|
|
|
|
sitka mala
|
IZVIRNO SPOROČILO: Aleda Bom pa jedla zdaj še malo več jajčka pa probala se bom prsilit za kakšno pivo, sirotka + še kakšni dodatki Uf ja, pod tole se pa kar podpišem , obožujem namreč in pivo in jajčka
|
|
|
|
RE: IVF/ICSI september/oktober 2013 15.10.2013 14:52:22
|
|
|
|
mickybap
|
aspera jaz imam kratek postupek,danes sem bla in dobila Puregon 150 od drugega dni zacnem sa inekcijama in 7 dni grem na UZ!jaz ne vem ali je to dovoljno,jaz po mom mnjenju nimam ovulacije ker mi je fsh 9,11(vred.ovulacije 17-77) lh 8,49 ne vem kaj je to LP
|
|
|
|
RE: IVF/ICSI september/oktober 2013 15.10.2013 15:09:52
|
|
|
|
monsy
|
aspera jaz sem imela puregon 150, pa sem fajn reagirala če se še spomniš Za tole maco pa sem slišala da punce z pco imamo full velike možnosti za hiperco, tko da jaz je sigurno ne bom jemala...se bom raje potrudila z čaji kot so cimet,ingver,krvomočnica,...
|
|
|
|
RE: IVF/ICSI september/oktober 2013 15.10.2013 15:15:47
|
|
|
|
mickybap
|
monsy povej mi a ti je prvic ICSI?j
|
|
|
|
RE: IVF/ICSI september/oktober 2013 15.10.2013 15:16:29
|
|
|
|
aspera
|
mickybap, sem videla tvoje sporočilo in ti imela namen odpisati. Potem imava pa enako terapijo. Kdaj pa predvidoma začneš s postopkom? Jaz pri naslednji menstruaciji šele, tako da bo to nekje sredi novembra. monsy, jaz imam cikle urejene in svoje ovulacije, PCO nimam, tako da ne vem, mogoče probam še z maco poleg vsega ostalega. Pravzaprav ne s čisto maco, imam nek napitek v katerem je tudi maca. A ti si tudi imela Puregon 150? Oprosti, ampak nas je veliko in ne sledim vsaki posebej ... koliko foliklov si takrat pridelala?
|
|
|
|
RE: IVF/ICSI september/oktober 2013 15.10.2013 15:22:38
|
|
|
|
mickybap
|
Aspera jaz zacnem okoli petka ampak sobote nevem kdaj dobim M,in od drugega dni menstruacije zacnem s zdravilima in potem 7 dni grem na UZ,in jaz se pitam ali je to dovoljno 150
|
|
|
|
RE: IVF/ICSI september/oktober 2013 15.10.2013 15:22:40
|
|
|
|
monsy
|
mickybap prvi neuspešen IVF sem imela (prejšni teden sem ti na ZS odpisala) aspera 16 celic, foliklov uff,...se ne spomnim več točno,...mislim da na levem jih je bilo 6, na desnem pa 8,...nisem sigurna!! Bi mogla it brat poste za nazaj, pa se mi ne da
|
|
|
|
RE: IVF/ICSI september/oktober 2013 15.10.2013 15:24:05
|
|
|
|
mickybap
|
monsy se opravicujem,vem da si pisala sprocilo
|
|
|
|
RE: IVF/ICSI september/oktober 2013 15.10.2013 15:27:09
|
|
|
|
aspera
|
Uf, monsy, pol si pa super odreagirala . Upam, da bom tudi jaz tko. Mislim, da bom, ker sem tudi na Femaro dobro reagirala. A imaš kaj eskimčkov tudi?
|
|
|
|
RE: IVF/ICSI september/oktober 2013 15.10.2013 15:29:54
|
|
|
|
monsy
|
zdej sem videla da sem imela celo 125, tko da še manj kot ti aspera. Punce čim manj se sekirajte,...to vam bo prineslo najboljši rezultat. Nimam nič eskimčkov ker so se samo 3 oplodile in je do 5.dne T ostala samo 1.
|
|
|
|
RE: IVF/ICSI september/oktober 2013 15.10.2013 15:43:51
|
|
|
|
aspera
|
Ojoj, koliko jih bom potem jaz imela ?! Brez tiste analgezije me ne spravijo na punkcijo . Škoda glede zamrznjenčkov, monsy . Opažam, da je ponavadi malo oplojenih celic primernih za zamrzniti .
|
|
|
|
RE: IVF/ICSI september/oktober 2013 15.10.2013 15:49:39
|
|
|
|
sitka mala
|
Ufff ja, šele zdaj ugotovila, da imam tudi jaz 200 . Koliko vam je rabilo, da se vam je ciklus po KT normaliziral oz do prve M? Pri meni je prišla po navadnih KT že po 14 dneh? Sploh ne vem, kdaj naj jo pričakujem? Katera ve, kako je s cikusom po Visanne? Res bi bila hvaležna za odgovore, me grozno matra namreč (vsak drug dan glavoboli npr).
|
|
|
|
RE: IVF/ICSI september/oktober 2013 15.10.2013 16:11:25
|
|
|
|
aspera
|
sitka mala, 200 se pa že boljše sliši, ja . Sem ti že prej hotela reči, da preveri, če mogoče piše 200 in ne 900. Glede KT ti pa jaz žal ne znam nič povedat, mogoče se bo katera druga oglasila.
|
|
|
|
RE: IVF/ICSI september/oktober 2013 15.10.2013 16:15:06
|
|
|
|
aspera
|
Aja, drugače imam pa jaz že tretji dan rjav izcedek, se pa kar noče in noče prikazati. Me jezi, ker sem tik pred tem, da se vlije, pa je kar ni
|
|
|
|
RE: IVF/ICSI september/oktober 2013 15.10.2013 16:19:45
|
|
|
|
sitka mala
|
Hihi, na škatlici piše 900, ampak imam odmerke po 200 (sem šele pole poštudirala ). Drugače sem pa že pri zadnji tableti dobila izcedke, ki so nato trajali 4 dni, 2 dni tudi bolelo kot , ampak M pa ni bilo. Takrat,ko jo pričakuješ, je sigurno ne bo, in obratno itak.
|
|
|
|
RE: IVF/ICSI september/oktober 2013 15.10.2013 21:32:41
|
|
|
|
pikapolonica 85
|
IZVIRNO SPOROČILO: aspera Nisem sigurna, če sem si prav zapomnila, ampak a ni tako, da je maca dobra samo pred postopkom, med samim postopkom in po njem, pa ne ? Saj jaz drugače mislim, da pri meni ne bi smelo biti problemov, ker sem imela že samo s Femaro pred IUI na prvi dan UZ-ja 3 velike folikle in sem takoj dobila stopko. Včeraj sem poslala mail in se naročila, pa sem danes dobila odgovor, da se šele v začetku novembra zglasiva po zdravila, tako da očitno štartava z naslednjim ciklom. kolikor sem jaz brala in slišala, bi se naj MACA jemala samo od prvega dne M in nekje 14 dni do O, med samim postopkom in po njem pa ni priporočeno. Jaz sem jo jemala od M pa do O, tako sem porabila ravno vse kapsule
|
|
|
|
RE: IVF/ICSI september/oktober 2013 15.10.2013 21:41:16
|
|
|
|
aspera
|
^^Tudi jaz imam nekaj takega v spominu glede mace.
|
|
|
|
RE: IVF/ICSI september/oktober 2013 15.10.2013 22:32:09
|
|
|
|
Aleda
|
Verjetno je od vsake posameznice odvisno kako kaj reagiraš... na maco... v prvih postopkih je nisem med postopkom jemala, sam potem sem ugotovila da itak bolj počasi reagiram in imam malo foliklov... nazadnje sem jo jemala do stopke in sem pridelala največ celic (nimam pa kakšnih drugih težav, pa sam po eno žličko sem pila), bomo vidli kako bo zdaj. Sem slišala ja da da pri nekaterih lahko povzroča hiperco. sitka mala-to bi bla pa konjska doza, jaz sem zdravnici enkrat prijavila da sem imela 300 pa je rekla da ni možno da take doze pa nobeni ne dajo
|
|
|
|
RE: IVF/ICSI september/oktober 2013 16.10.2013 7:55:12
|
|
|
|
dekca
|
Evo, rcnije imam tudi sama doma, začnem 2. dan (nič novega), novo je to, da je višja doza, pa to, da ob mojih zmedenih ciklusih pokličem, če je ne dobim v naslednjih 4ih tednih. Danes sem npr. že 30. dan ciklusa, očitno je bila poleti spet ena cista na delu, upam, da je s pomočjo Primolut Nor tablet zginila, do zdaj je še vedno.
|
|
|
|
RE: IVF/ICSI september/oktober 2013 16.10.2013 9:07:55
|
|
|
|
jona klara
|
dekca- super za nov postopek.Katere zdarvila pa imaš sedaj oz kakšno dozo? a ti imaš ntudi malo celic koliko se spomnim, če prav mislim? a sisi pregledala fsh?
|
|
RE: IVF/ICSI september/oktober 2013 16.10.2013 9:20:37
|
|
|
|
Anonimen
|
Dobro jutro, 4 postopke sem dala skozi, neuspešno, 4. je sicer bil pozitiven in takrat sploh nisem hodila na forume, sem se probala čim manj obremenjevati, ker vsaka punca doživi postopek drugače, enkrat sem prebrala da si je ena punca grela stopala z termoforom pa sem tudi jaz probala, tako da se mi je pokazal +, žal se je po enemu tednu končalo. Sedaj sem v 23. tednu nosečnosti, spontano sem zanosila, tako da, srečno vam želim punce :)
|
|
|
|
RE: IVF/ICSI september/oktober 2013 16.10.2013 9:51:38
|
|
|
|
dekca
|
IZVIRNO SPOROČILO: jona klara dekca- super za nov postopek.Katere zdarvila pa imaš sedaj oz kakšno dozo? a ti imaš ntudi malo celic koliko se spomnim, če prav mislim? a sisi pregledala fsh? Isto Puregon, nekaj je omenjala še Menopur, pa se ni odločila zanj, FSHja nisem preverjala, ker me ciklus preveč heca, sem pa vprašala za teste na kontrolnem pregledu in sva se z dohtarco zmenili, da naslednjič vse čekiramo znova. ker če bi zdaj čakala na tečko, šla dati kri za hormone in še enkrat na pregled, bo spet trajalo celo večnost. Sploh je pa rekla, da očitno navkljub povišanemu FSHju pridem do lepe celice in nato zarodka, pa da naj se neham sekirati okoli tega, da imam tako malo celic. Ker takrat na konziliju so mi rekli, da bom verjetno kandidat za donirano celico, zato so mi najprej odobrili samo dva postopka, računajoč na to, da na zdravila sploh ne bom reagirala. Nisem jaz po jusu, to vem že precej časa .
|
|
|
|
RE: IVF/ICSI september/oktober 2013 16.10.2013 10:05:59
|
|
|
|
aspera
|
Anonimna, super za nosečnost, čestike . Ko preberem take zgodbe, mi ni nič jasno, ampak očitno se vsake toliko časa zgodi kakšen mali čudež in katera po ne vem kolikih letih potem kar naravno zanosi . Jaz zase vem, da trenutno nimam namena it na ne vem koliko postopkov, če ne bo nič, pa pač ne bo. Ne bi žrtvovala naslednjih npr. 10 let življenja zato, da bom imela otroka. Sicer imava šanse tudi naravno, ampak so majhne, tako da če ne bo z umetno nič, se bova pa potem prepustila toku in kar bo bo. Jaz sem pa danes končno dobila.
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Ovulacija in oploditevOvulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...
Kako čim prej zanositi?Za zanositev se mora ujeti veliko stvari, v vsakem primeru pa je izbira ustreznega časa resnično najbolj pomembna. Kako ...
Zadnje s foruma
Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16
Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.