RE: široko povijanje (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


Grascakinja -> RE: široko povijanje (24.9.2005 21:48:47)

Mi smo široko povijali samo en mučen mesec (pikica je jokala vsakič ko sem jo v tej silni vročini povijala v vse tiste plenice), potem pa mi je na UZ pediatrinja "prepovedala" široko povijanje, ker ima mala nezrele kolke in mora čim bolj telovadit z nogicami. Takrat sem bila tudi primorana opustit Racmanke in preit na pleničke za enkratno uporabo, da ima čim manj med nogicami. Bomo videli, kaj bo na kontroli čez 1 mesec.




Mojca100 -> RE: široko povijanje (25.9.2005 2:02:40)

Jaz svojega sicer nisem nikoli široko povijala. V kranjski porodnišnici naredijo ob odpustu UZ in če je vse v redu ni potrebe po ŠP. Potem je pri 3 mesecih še 1 kontrola.
V Ljubljani UZ ob odpustu ne delajo in je zato potrebno ŠP vsaj do kontrole.
Mislim pa, da če se že tako povija, škoditi ne more. Konec koncov, smo pa me verjetno vse bile široko povite. Zdaj se težave s kolki več ne pojavljajo. Nikoli pa se ne ve, kaj bo čez 10, 20 ali več let, ko se lahko tudi pokažejo dobre lastnosti ŠP oz. slabe nepovijanja.
LP




tinatona -> RE: široko povijanje (25.9.2005 10:42:24)

Jaz sem povijala samo do prve posvetovalnice, ki sva jo imela mislim da pri 6ih tednih. Tam nama je pediatrinja naredila UZ in rekla da so kolki ok in da lahko nehava s ŠP.

LP Tina




BARBARA R. -> RE: široko povijanje (25.9.2005 10:56:10)

V Kranju je UZ takoj in nebi bilo potrebno povijanje na široko. Mi pa tako ali tako uporabljamo Racmanke.




Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]