Preeklamsija (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

Flover -> Preeklamsija (26.8.2013 15:57:50)

Hej Drage moje :) ravno sem naredila test in se je pokazal + . super vesela. to bo moj drugi otrok,privi je star skoraj 5 let. v prvi nosečnosti sem imela zelo velike tezave s pritiskom in potem preeklamsijo. na srečo je bilo tako dolgo vse pod kontrolo in solidno OK, da so se za sprožitev odločili še 2 tedna pred PDP. Zdaj me skrbi kako bo v tej nosecnosti. naj bi se tezave iz prve se stopnjevale. je to res?
hvala vam.P.

tinncyka -> RE: Preeklamsija (26.8.2013 19:48:38)

Jaz ti lahko samo čestitam za + [img]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/img][img]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/img]
Za druga pa na žalost pojma nimam.

mateyka -> RE: Preeklamsija (26.8.2013 20:05:26)

...depending on when you had it in a prior pregnancy, and how severe it was. If you had preeclampsia during your first pregnancy, you may get it again. While repeat occurrence is often milder, no one can predict for sure. You should be watched carefully after a preeclamptic pregnancy.

in

If you had preeclampsia in a previous pregnancy, you are at an increased risk of developing it in future pregnancies. Your degree of risk depends on both the severity and the time when the disorder developed in your first pregnancy. In general, the earlier in the pregnancy you developed preeclampsia and the more severe the disorder, the more likely you are to have it again.

in vso srečo ti želim!! [sm=smiley27.gif] [sm=smiley1.gif]

mayci -> RE: Preeklamsija (26.8.2013 22:29:34)

Jaz sem imela v prvi nosečnosti (k sreči sicer dokaj pozno, pri 37.tednih) HELLP sindrom, kar je tako kot preeklampsija. Porod so mi sprožili tri tedne pred rokom, ker je bilo moje telo že v precej resnem stanju..
Tudi mene je bilo strah, kako bo pri naslednji nosečnosti. In dobra štiri leta kasneje sem bila drugič noseča, k sreči popolnoma brez zapleta in sem dočakala 40.tednov, svoj PDP in natančno na tisti dan tudi rojstvo svoje [sm=duda.gif]. [sm=smiley1.gif]
Srečno!

constanca -> RE: Preeklamsija (26.8.2013 22:50:54)

Kolegica je imela hudo v prvi nosecnosti, rodila pred 30 tednom.

V drugo ni bilo nobene tezave. Otrok zdrav vse ok.

Srecno! In cestitam!

Anonimen -> RE: Preeklamsija (27.8.2013 10:10:59)

V prvo je pritisk v zadnjem trimesecju povsem pobezljal, kar je vodilo v hospitalizacijo 3 tedne pred PDP in pa sprozitev 2 tedna pred PDP ... s tamalo je bilo vse ok, samo zahirana je bila in zlatencna.
Zdaj v drugo je bilo vse bp.

Flover -> RE: Preeklamsija (29.8.2013 9:46:34)

Super punce! hvala vam za komentarje incestitke. tudi jaz upam, da zdaj ne bo tako hudo, sploh ker imam zacetno tezo -20 kg v primerjavi z zacetno tezo pri prvem porodu...mogoce bo tudi to kaj vplivalo na boljsi potek. vsekakor smo na vezi na to ali kaksno drugo temo :)

Stran: [1]