tehnofil
|
IZVIRNO SPOROČILO: francl popndek ....in kadar grem mimo me vedno zvije. U glavnem, preveč o tem razmišljam in se mi nabere, potem se pa znašam nad partnerko. In ne boste verjeli, ko se zlajam se koj boljš počutim, čeprav mi je pol žal, da se tako obnašam do nje. Ona pa mi je rekla, da tega ne bo več dolgo mogla prenašati. ...Kar je blo se ne da izbrisati, odpustil sem, pozabil ne bom... Še dolgo te bo zvijalo in še velikokrat se ti bo nabralo. Bolj je vprašanje tudi ali boš ti lahko to še dolgo prenašal. Prvo si moraš odgovoriti kaj hočeš. Zdi se mi, da si se to že odločil. Sedaj moraš sprejemati odločitve, ki te peljejo do izbranega cilja. To pa pomeni da boš moral strah, jezo, žalost in bes, ki se v tebi izmenično nabirajo, obvladovati ne da bi se sprostil s stresanjem na partnerko. Ko smo že pri tem, partnerko, ne ženo. Čeprav je razlika le navidezno zaradi življenskega nazora pa razlika dejansko je. Bom povedal naravnost - nikoli se nisi odločil in se pred vsemi zavezal da je ona tvoja izbira do konca življenja, da jo boš ljubil in spoštoval vse dni svojega življenja. In obratno. Ne gre tu le za besede, gre za to da izrečene besede podprte z dejanji vplivajo. Pa ne bi naprej o tem razpredal, je pa tudi tu še prostor za poglobitev odnosa. Naslednje vprašanje je Zakaj se je "to" zgodilo. Pri tem niti ni pomembno ali je bilo tudi kaj več ali samo flirt. Pomembno za vajino nadaljnje življenje je le to, kaj bosta iz tega potegnila. Si zagrenila odnos ali pa ga utrdila in izboljšala stvari, ki so šepale. "Krivda" je na obeh. In oba morata delati na tem, da spremenita in izboljšata odnos. Čas bo počasi zacelil tvoje bolečine, strah pa bo prešel, ko boš v partnerkinih vsakodnevnih dejanjih videl da misli resno. Seveda pa to ne gre čez noč ampak bo za to moral preteči čas. Zaupanje je le prvič podarjeno, potem pa si ga mora prislužiti. Če ji je to pretežko je malo možnosti, da se boš pomiril. Torej odločiti se mora zares tudi ona. Dejstvo je da je vajin odnos škripal, vsaj v tej meri, da enemu partnerju takšen kot je bil, ni bil zadovoljujoč. "Ta "firt" je oblika iskanja izhoda iz stiske. Poiskati morata boljšo obliko odnosa, in se strinjam z Ronjo, da je partnerska terapija najhitrejša pot če se seveda oba trudita. Predlaga relacijsko terapijo, ki obravnava odnose, relacije med partnerjema in vzroke za nastanek teh relacij.
|