Čaj malinovih listov (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

malabubica1985 -> Čaj malinovih listov (21.8.2013 13:12:34)

Pozdravljene,

Mene pa zanima če ste pile čaj malinovih listov v nosečnosti in kakšne mate kaj izkušnje? Se vam zdi da vam je kaj pomagal?

robika -> RE: Čaj malinovih listov (21.8.2013 13:48:03)

Zdravo,čaj sem pila v tretji nosečnosti in ga sedaj v četrti tudi,moja izkušnja je pozitivna,popadke sem dobila ob pol enajstih zvečer,takoj na pet minut ob polnoči sva bila v porodnišnici,baje samo 2cm odprta ob pol treh pa se je rodila naša tretja pupa,hiter porod,hitro odpiranje,nič rezanja in šivanja...
Mogoče zaradi čaja,ne vem,škoditi ne more...bom poročala kako je bilo v četrto,rok imam čez 15 dni.

malabubica1985 -> RE: Čaj malinovih listov (22.8.2013 8:29:09)

robika to pa je bilo brzinsko :) ...Kdaj pa si začela piti čaj?

Polona31 -> RE: Čaj malinovih listov (22.8.2013 12:22:10)

V prvi nos. sem ga pila od dopolnjenega 36. tedna in po cca 8 urah mučenja v porodni sobi na umetnih popadkih sem končala v operacijski kjer se je porod zaključil s CR. Meni čaj ni pomagal!

robika -> RE: Čaj malinovih listov (22.8.2013 14:05:45)

Zdravo,v prejšnji nosečnosti sem ga začela pit v 36.tednu,zdaj sem pa začela že v 34.tednu,pa bomo videli kaj bo[sm=smiley1.gif]

malabubica1985 -> RE: Čaj malinovih listov (22.8.2013 14:37:23)

Tud jaz sem ga zdaj začela pit v zdaj v drugi nosečnosti okrog 34 tedna. V prvi noečnosti sem slišala za ta čaj, pa ga pol nisem pila, zdaj pa glede na to da se prvič nisem nikak in nikak odpirala mislim da zgubit nimam kaj [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image], več kot ne pomagat mi ne more. Priznam pa da sem mislila da bo malo večji odziv na ta post oz da bo jih malo več napisalo svoje izkušnje, pa nič ne kaže na to [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

jaz_sem_jaz -> RE: Čaj malinovih listov (22.8.2013 14:52:03)

Nisem(no, sam 1x sem probala- moraš pa redno), pa mi je žal, da ga nisem. Drugič se bom nalivala z njim. Sem po porodu slišala toliko dobrih primerov porodov, pa vsi so pili čaj, da naslednjič to zagotovo prakticiram...

Rožko -> RE: Čaj malinovih listov (22.8.2013 15:55:05)

Sem ga kar redno pila na koncu,pa mi ni čisto nič pomagal.

Čukica -> RE: Čaj malinovih listov (23.8.2013 10:31:34)

Še moja izkušnja...

jaz sem ga pila zadnji mesec (prej se odsvetuje, da ne bi prezgdaj rodile) prve nosečnosti redno, vsak dan po 2 šalici (ne na ekrat:).
Sem imela čito zrahljan in stanjšan maternični vrat na koncu. Od predrtja vode do poroda je trajalo samo 3 ure, odpirala sm se ekspresno 3cm na uro (babica mi je rekla, da se po navadi 1cm na uro odpirajo). Tako da moja izkušnja je bila čisti plus! 3ure za prvi porod je velika brzina:) Sem bila pa res vestna z rednim pitjem. Priporočila mi ga je ena medicinska sestra, ki je tudi imela + izkušnjo.
Priporočam, jaz ga bom v drugo tudi pila:)

Lp

šrimpf -> RE: Čaj malinovih listov (27.8.2013 10:32:38)

pila redno od 37. tedna, rodila 8 dni čez rok s carskim rezom zaradi zastoja poroda, odprta sem bila samo 8 cm po lastnih in umetnih popadkih. meni ni popolnoma nič pomagal

LolaTin -> RE: Čaj malinovih listov (28.8.2013 8:19:46)

Hei punce,

Kje pa navadno kupite čaj malinovih listov? Lekarna, Sanolabor?

Soncek_32 -> RE: Čaj malinovih listov (16.9.2013 10:47:56)

Jaz ga pijem, ampak šele zadnjih 14 dni, PDP pa imam čez 4 dni.

Če bo kaj pomagal ne vem, škoditi pa ne more.

Kupila sem ga v Sanolaborju.

ana88 -> RE: Čaj malinovih listov (22.9.2013 21:36:18)

Jaz sem ga tudi pila. Začela sem mislim da v kakšnem 34. tednu in sem potem rodila 36t6d, torej malce prezgodaj. Glede na to, da je šlo za rahlo prezgodnji porod in moj maternični vrat še naj ne bi bil pripravljen, pa še prvorodka sem bila, sem se v 4 urah odprla z 2cm na 10cm. Od odteka vode do iztisa 8 ur, od tega 5 ur porodne. Meni je pomagal. Ga bom pila tudi naslednjič, ampak bom začela šele po 37. ali 38. tednu (če jih dočakam), da se ne ponovi prezgodnji porod.

ana88 -> RE: Čaj malinovih listov (22.9.2013 21:38:52)

Aja, kupila pa sem ga, mislim da v Biotopicu. City Center Celje - zgornje nadstropje (mislim, da je Biotopic).

*zvezdica zaspanka* -> RE: Čaj malinovih listov (25.9.2013 0:49:23)

jaz sem ga kupila ravno danes v Bazilici v City Parku (mislim, da je škatla nekaj čez 2€) ... slišala sem veliko pozitivnih mnenj, tako da predvidevam, da škoditi ne more ;) sem v 35. tednu, tako da bom počasi začela. prodajalka je rekla, da se ga pije v zadnjem mesecu, 2x1 skodelico na dan.

mala zirafa -> RE: Čaj malinovih listov (15.10.2013 19:33:58)

Jaz ga tudi pijem po 4 šalice na dan.Prvič prakticiram ima pa tudi druge dobre lastnosti.Bom poročala kako je šel porod, sem pa bla prejšnji teden čisto zaprta na pregledu.Do poroda je še 2 tedna in en dan, pijem pa ga od 36. tedna.

Anonimen -> RE: Čaj malinovih listov (15.10.2013 19:39:16)

IZVIRNO SPOROČILO: ana88

Jaz sem ga tudi pila. Začela sem mislim da v kakšnem 34. tednu in sem potem rodila 36t6d, torej malce prezgodaj. Glede na to, da je šlo za rahlo prezgodnji porod in moj maternični vrat še naj ne bi bil pripravljen, pa še prvorodka sem bila, sem se v 4 urah odprla z 2cm na 10cm. Od odteka vode do iztisa 8 ur, od tega 5 ur porodne. Meni je pomagal. Ga bom pila tudi naslednjič, ampak bom začela šele po 37. ali 38. tednu (če jih dočakam), da se ne ponovi prezgodnji porod.

Jaz brez čaja :))) ( itak ne deluje) prvorodka iz 4cm na 10 cm prišla v roku 1 ure pa pol .
če tvoj maternični vrat ne bi bil pripravljen se potem tudi ne bi odpiral [sm=smiley36.gif]
ja meni je tudi pomagalo ne pitje čaja

ana88 -> RE: Čaj malinovih listov (15.10.2013 20:08:05)

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Jaz brez čaja :))) ( itak ne deluje) prvorodka iz 4cm na 10 cm prišla v roku 1 ure pa pol .
če tvoj maternični vrat ne bi bil pripravljen se potem tudi ne bi odpiral [sm=smiley36.gif]
ja meni je tudi pomagalo ne pitje čaja

Ja no, na potek poroda vpliva dosti dejavnikov - koliko je ženska sproščena, psihično pripravljena, kakšno je osebje itd. Malinov čaj pa tudi lahko pomaga, škodit ne more. Če ti ne verjameš, da deluje, potem ti najbrž res ne bi pomagal. Jaz sem napisala svojo izkušnjo in pri komentarju o pripravljenosti materničnega vratu povzela besede doktorja, ki je spremljal moj porod.

Stran: [1]