mateyka -> RE: dolgi ali kratki lasi? (20.8.2013 8:41:11)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Ankica* Ja, seveda, a saj lahko postaviš mejo in hkrati upoštevaš otrokove želje. Recimo tudi dolge lase je potrebno redno vzdrževati in postriči konice, sicer se cufajo in poškodujejo, tu ni debate, treba jih je tudi redno umivat in razčesavat. Ne zdi se mi pa prav iti čisto mimo otroka, če staršu bolj odgovarja drug stil frizure. (imam unresolved personal issues na tem področju, dolga zgodba [sm=smiley36.gif]) lej vse ma meje. in moja meja je, da ne mislim, najedat in se preklat VSAKIČ, ko se je treba počesat in glavo umit (naša zna histerijo zganjat pri umivanju las in potem se pozna, če ma krajše lase - hitreje je mimo). plus želim, da se sama spomni na česanje zjutraj. no, in tega za sedaj NI na obzorju - torej tudi dolgih las ne bo dokler se to ne spremeni. jaz sem čist za to, da ima otrok svoj del odločanja. samo ne, ko otrokova želja predstavlja staršu preveliko obvezo in neprijetnost. se spomnim, ko je bila stara dveinpol leti in še ni bila nikoli pri frizerju; baby curls skoraj do pasu ko smo prali glavo, česanje mora in pranje dolgotrajen postopek (sušenje sploh). in mož ni pustil striženja, ker je tako lušna in "baby curls are so cute", men se je pa fuzlal zraven.. no in me enkrat en teden ni bilo doma in je on skrbel za tamalo in tudi za frizuro - sem bila po treh dneh obveščena, da mora dete k frizerju ASAP! [sm=jezicek.gif] [sm=jezicek.gif] [sm=jezicek.gif]
|
|
|
|