Pia67 -> vdrte bradavice (14.9.2005 13:39:48)
|
Živjo, 2ursa!
jaz imam obe vdrti, oziroma izstopita, vendar sta siroki in kratki. Nina ju ne more pravilno zagrabiti, spodnje ustnice ne pritisne na kolobar, temvec zagradi samo bradavico in jo sesa, mleko tako ne pritece dovolj hitro in v kolicini, ki jo zeli. postane nestrpna in jokava, ker je lacna.
Kaj predlagam?
Ze sedaj probaj nekako izsesati bradavici. nekaterim pomaga partner, druge si pomagajo s prsno crpalko. kupi si aventove nastavke-najmanjse in ju imej v porodnisnici ze s sabo. 2 kom staneta jurja in pol. Od zacetka bo tezko, ker sta kolostrum in mlezivo gostejsa, ko bo pa mleko, bo otrocek lazje vlekel. Tako trenutno pocnem jaz, dojiti moram dlje casa, ampak, saj gre.
Predvsem se ne daj sprovocirat kaki napeti sestri, ki ti bi npr. rekla, da otroka moras podojiti v 15 min. Moja puncka, se v 15 min ne nasiti, rabiva okol 40 min, da je sita. Ce dojim krajsi cas, joce tako, d ji dodam se dodatek, ki pa nikamor ne pelje, ker potem tvoje dojke proizvedejo samo toliko mleka, kolikor ga manjka. zato sem si mleko, da sem dosegla laktacijo pumpala, da ga je zdaj vec. Dojim iz obeh prsi po potrebi.
Pia
|
|
|
|