miom in polip (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...

Sporočilo

mojcaziga -> miom in polip (14.8.2013 21:48:36)

Pozdravljene,

tako miom kot polip mi je G odkrila na UZ. Že 1 mesec me stalno boli spodaj desno. Ima tudi katera druga take izkušnje?
Naročena sem na histeroskopijo, ki je pri nas ambulantna. Sem si že prebrala izkušnje drugih, ampak mene en mičken strah kako bo z bolečinami, saj jih imam že vsakodnevno, ne vem kako bo med posegom? Je katera opravila ambulantno histeroskopijo s predhodnimi bolečinami?

Hvala za vsak odgovor in lp

astrid1 -> RE: miom in polip (15.8.2013 12:02:42)

Me veseli, da si prišla do diagnoze in da si poslušala samo lastno telo, ko se ti je zdelo, da nekaj ne štima. Želim ti vse dobro med in po operaciji!

mojcaziga -> RE: miom in polip (15.8.2013 13:07:18)

IZVIRNO SPOROČILO: astrid1

Me veseli, da si prišla do diagnoze in da si poslušala samo lastno telo, ko se ti je zdelo, da nekaj ne štima. Želim ti vse dobro med in po operaciji!

Hvala :-)

vila -> RE: miom in polip (15.8.2013 20:47:04)

ojla, ni tako hudo, jaz sem to dala skozi, boli med posegom ne, sam je malce neprijeten občutek napihnjenosti, pa sem imela velik miom, ker mi ga je mogla razrezovati, da ga je sploh lahko odstranila, hb je blo vse ok

mojcaziga -> RE: miom in polip (15.8.2013 20:54:01)

IZVIRNO SPOROČILO: vila

ojla, ni tako hudo, jaz sem to dala skozi, boli med posegom ne, sam je malce neprijeten občutek napihnjenosti, pa sem imela velik miom, ker mi ga je mogla razrezovati, da ga je sploh lahko odstranila, hb je blo vse ok

Hvala tudi tebi za odgovor.

Smem vprašati ali ti je miom povzročal kake težave in katere?

Pri meni bodo miom sicer opazovali, grem na odstranitev polipa, razen če se dr. pri histeroskopijo odloči kako drugače.

lp

bubu_bibi -> RE: miom in polip (15.8.2013 21:52:54)

mojcaziga - najprej srečno in vesela sem, da si prišla do diagnoze. Če te operacija skrbi, ti predlagam, da pokličeš npr. v Ljubljano in vprašaš, koliko je čakalna doba za tak poseg tu, ker iz tega, kar je meni znano, se tovrstne posege v Lj opravlja pod narkozo.

mojcaziga -> RE: miom in polip (15.8.2013 22:21:52)

IZVIRNO SPOROČILO: bubu_bibi

mojcaziga - najprej srečno in vesela sem, da si prišla do diagnoze. Če te operacija skrbi, ti predlagam, da pokličeš npr. v Ljubljano in vprašaš, koliko je čakalna doba za tak poseg tu, ker iz tega, kar je meni znano, se tovrstne posege v Lj opravlja pod narkozo.

[sm=smiley1.gif]

Histeroskopija, če uporabljajo tenkocevno tehniko, pri kateri ne širijo materničnega vratu, povsod opravljajo ambulantno. No, vsaj po mojih informacijah.
Pa saj načeloma mi je to ok, ker nisem nek zagovornik anestezij (sem jih že nekaj imela in če se da brez je toliko bolje). Malček me le skrbi, ker kot rečeno imam stalne bolečine že zdaj.
Kakorkoli, potrpeti je treba [sm=bravo.gif]

kekec in mojca -> RE: miom in polip (29.8.2013 22:08:32)

Hej, Mojca,upam, da je že za tabo.

mojcaziga -> RE: miom in polip (30.8.2013 8:01:47)

IZVIRNO SPOROČILO: kekec in mojca

Hej, Mojca,upam, da je že za tabo.

Hvala, ampak žal še ne.

Čakalna doba je 1-2 meseca in čakam, da me pokličejo.

lp

kekec in mojca -> RE: miom in polip (31.8.2013 18:59:53)

Mojca, lani sem to dajala skozi. Sestra mi je svetovala, da zvečer in nato še zjutraj pred posegom vzamem močan analgetik. Šla sem do osebne zdravnice, predpisala mi je Analgin. Na analgetike se ne spoznam, tako da ti niti ne morem povedat, ali je ta zelo močan ali ne.

Sam poseg ni bil preveč hud. Vseskozi se je sestra z mano pogovarjala, imela sem celo možnost gledat, kaj se dogaja v mojem telesu (priznam, da me zaradi strahu ni niti malo zanimalo). Ves poseg v maternici snemajo s posebno kamero.

Bolelo ni preveč, neprijetno je bilo, ko so razširili maternični vrat, ampak to tudi traja zelo kratek čas. Potem sem ves čas čutila zbadanje, kot da bi me nekdo pikal v jajčnik. Dalo se je zdržat. Noter sem bila 10 minut.

Po posegu sem približno 10 minut sedela v čakalnici, nato sem šla peš v Evropark. Priznam, da mi je bila takrat pot odveč, tudi popoldne me je zbadalo, tako da mi je zelo pasalo razvajanje na kavču. Spraševala sem se, kako bom šla naslednji dan v službo.

Zjutraj pa - kot da ni bilo NIČ!!! Nobenih težav, nobenih bolečin, nič.

So pa takrat ugotovili še nekaj drugih težav, ki so mi nagnale strah v kosti, ampak HB, vsaj so jih in me tudi pozdravili. [sm=smiley1.gif]

mojcaziga -> RE: miom in polip (31.8.2013 19:24:10)

Joj, najlepša hvala za te besede. V petek so me poklicali in imam poseg v torek. S protibolečinskimi je problem, ker imam jaz še ena druga zdravila in lahko na lastno pest vzamem le Lekadol. Upam, da mi bodo tam kaj dali.
Te lahko vprašam kako pa je z obleko? Greš v svoji noter ali se preoblečeš ali..? Predvidevam, da si bila v MB, no tudi jaz grem tja.

Mene je bolj kot pregleda strah izvidov, ker bolečine nikakor ne ponehajo in .... [sm=hudicek1.gif][sm=hudicek1.gif]

lp

kekec in mojca -> RE: miom in polip (1.9.2013 9:14:40)

Meni je analgetike predpisal moj osebni zdravnik, tam mi niso nič dali. Na lastno pest nisem nič jemala.

Glede oblačil se ne spomnim ravno, kako je bilo.

Za izvide pa zveš približno mesec dni po posegu. Bolečine pa tako ali tako ne ponehajo in tudi ne bodo, dokler ne boš polipa odstranila.

Pogumno! Čakanje je bilo v mojem primeru hujše od posega.

Vse dobro, Mojca.[sm=pikapoka1.gif]

Stran: [1]