pirin kruh (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...



Sporočilo


mala zirafa -> pirin kruh (10.8.2013 19:40:16)

Imam pirino moko iz bio trgovine in tudi suhi kvas sem tam kupila.zasledila sem mnogo receptov in skoraj povsod je omenjen mineralna voda.Kakšna je razlika če uporabim navadno vodo?Ali je potreben tudi sladkor pri suhem kvasu in koliko?
Hvala.




Anonimen -> RE: pirin kruh (10.8.2013 20:17:58)

Pomoje pride z radensko mal bolj visok in rahel ... ker kruh samo iz polnozrnate pirine moke pride precej nizek in dost zbit.




mateyka -> RE: pirin kruh (10.8.2013 20:34:29)


IZVIRNO SPOROČILO: mala zirafa

..skoraj povsod je omenjen mineralna voda.Kakšna je razlika če uporabim navadno vodo?Ali je potreben tudi sladkor pri suhem kvasu in koliko?
Hvala.


mineralna voda ima CO2 notri (mehurčke), navadna pa ne.

za kvas - 1 žlico sladkorja.




*pujsapepa* -> RE: pirin kruh (14.8.2013 23:41:20)

Jaz velikokrat (ker je to najhitrejši in najbolj simpl način kar jih obstaja) delam kruh z radensko in pirino ali pa navadno polnozrnato moko, vendar pa delam s pecilnim praškom iz vinskega kamna, ne z kvasom, zato tudi sladkorja ne dam. Je pa radenska kar pomemben element (CO2 akcija).




Stran: [1]