Felicita -> RE: Aparat Dolce Gusto... (9.8.2013 18:07:29)
|
IZVIRNO SPOROČILO: metulj333 IZVIRNO SPOROČILO: Felicita sistema na kapsule pa ne zamenjam več, tko da se zdej ravno odločam za novo mašino med illy in nespressom. v cem pa je prednost kapsul? mislim, ce odmislim nekoliko ciscenja... sicer pa imajo boljsi aparati itak tak sistem, da kavo po uporabi sam odvrze v poseben rezervoar in potem samo to ocistis... aja, kako to da menjas Dolce gusto? a je crknil? mah, tiste kave je potem povsod dost - ko jo daš v ročko, morš obrisat rob, potlačit... leti vse okrog. potem rabiš tut mal grifa, da je ta kava dobra - ki ga jest nimam, ker nisem nikoi kelnarla, niti nimam pretirane želje postat 'barista'. kapsulo rukneš notr, prižgeš, ugasneš, vzameš ven in je to to. sploh ker nisem kaka pretirana kavopivka (kot rečeno, pijem za užitek za vikend, pa kako popoldne, več pa niti ne rabim), mi včasih mašina stoji neuporabljena tudi po en teden. in ko se mi zalušta je ne rabim predpripravljat, čistit, ogrevat, ampak samo naredim kofe. torej, na kratko - ker sem lena ko ****s [sm=smiley1.gif] sicer pa moj circolo po dobrih 3eh letih še krasno dela, ga je posvojila moja sestra. jest sem se pa odselila in tule je od nestle-ja primarna mašina nespresso in je temu primerno tudi dolce gusto kapsule precej težje dobit in so tut precej dražje (7 eur/paket). in medtem ko sem travmirala okrog tiste super pene na latte macchiato (ki mi je bla itak top kava iz tega avtomata), sem odkrila tole: http://www.youtube.com/watch?v=DPhXUZ7vjxo - če pogledaš do konca vidiš, da zadeva naredi peno, trdo kot stepena smetana.... tko da sem odločena [sm=smiley36.gif]
|
|
|
|