ronja
|
Daddy, meni se je nekoč non stop dogajalo, da sem imela dva fanta enako rada in sem bila v oba zaljubljena. V bistvu me je bilo malo strah resne zveze in te moči, ki jo imaš nad nekom, ki te ima tako divje rad... sem se bala prizadet in enega in drugega, ker sem mela oba rada. Hkrati mi je bilo z obema lepo in sem vedno rabila kar precej časa, da sem se odločila (zato so se moji fantje vedno malo "prekrivali" ) Nisem glih ponosna na to, ampak tako je bilo in taka sem bila. Zdaj mi to ni več problem in se ne spomnim, kdaj bi mi nazadnje kdo zmešal glavo, se malo strinjam z Milivojevičem, da se ti to kasneje ne dogaja več toliko, ker se odločiš in v tem smislu bi se lahko pogojno strinjala s teboj, da ljubiš enega - če je to odločitev o življenjskem partnerju, ki je pri nas lahko samo eden (na tvojo in kalbovo žalost;). Vendar lahko čutiš do dveh isto in imaš oba enako globoko rad. Kaj točno je ljubezen, je pač diskutabilno, če je to odločitev bi se v bistvu tudi lahko odločil, da boš mel dva rad. Navsezadnje ni naš monogamen sistem edini na svetu;). In nekomu govorit: to ni ljubezen, če ni neke res strašno čudne deviacije, je tudi malo mimo... Ne moreš vedet, kaj ona čuti. Lili, tudi meni za nobenega bivšega ni vseeno in sem vedno vesela, če slišim, da jim gre fajn ali žalostna, če se jima zgodi kaj hudega. Enostavno jih imaš še rad, kot imaš rad prijatelje, s katerimi se tudi ne slišiš več dosti,... Samo vseeno zdaj ne čutim do njiju tako kot takrat, takrat pa sem do obeh enako močno čutila. In ni bila to takrat samo neka bežna zaljubljenost... In tudi pogled iz časovne razdalje ni povedal nič kaj dosti drugače: vedno sem se po moje na koncu prav odločila, vedno sem potem izbrala tistega, kakršnega sem takrat rabila in s katerim sem lahko šla dalje po svoji poti. Če bi izbrala drugače, bi šla pa po drugi poti, nobena ne bi bila nekaj strašno narobe, mi je pa v splošnem všeč tu, kjer sem:). Še vedno stojim za svojo trditvijo, da imaš lahko globoka čustva do dveh naenkrat (poznam primer, vendar k sreči sama še nisem bila v taki situaciji...da bi lahko govorila o močnih globokih čustvih do dveh). Včasih te življenje pripelje na čudna pota. Je pa res, da ščasoma čustva do enega izmed teh dveh zbledijo. Kako izbrati? Rekla bi s trezno glavo. Seveda v primeru, da nisi z enim v začetni evforiji, ker potem ima glava bolj malo pri tem. Podpis in sem bila sama v tej koži in to ne 1x:D. Sem se pa potem enkrat pogovorila sama s sabo, ko se je vzorec nekam sumljivo ponavljal .