|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   [Brisano sporočilo]
14.9.2005 9:31:29   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   Štetje gibov
14.9.2005 9:46:40   
Teni_
Po moje je to ze drug gib. En je verjetno, če je kar zaporedoma. Sem pa jaz tudi bolj nevedna glede tega, ker sem prvič štela 2 dni, potem pa ze rodila. Oz. sem štela en dan in pol. Lp,Mojca

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Štetje gibov
14.9.2005 10:20:47   
Drejči
...jaz sem se tudi obremenjevala kako bom štela gibe,..kako bom vedela ali jih je 10... sicr nisem dobila nobene tabele v kateri naj bi označevala gibe,..g. me le na vsakem pregledu vpraša ali jih čutim...štejem pa jih ne tako natančno...sem pozorna čez cel dan in če se čez cel dan po malem kaj dogaja, potem mislim, da ni panike, da jih pa točno sproti šteješ...no recimo ravno zdaj je ful aktivna, pa jih je sigurno bilo že zdaj več kot 10, kar pa mislim, da ne pomeni, da pa zdaj ne rabi do jutri več migat...ti bodi samo lepo pozorna, da čez cel dan čutiš gibe,..

Neposredna povezava do sporočila: 3
   Štetje gibov
14.9.2005 10:56:39   
2ursae
ti, jaz bi pa rekla, da 2-3 minutna pavza ne pomeni drugega giba, ampak je to vse isti gib. No, vsaj jaz se tako ravnam. Mislim (samo nisem sigurna), da sem nekje zasledila, da mora bit med gibi pol ure pavze. Jaz jih štejem po tej metodi in jih naštejen deset nekje do štirih al pa petih popoldne.
Jih pa štejem bolj od oka, ker sem opazila, da jih, če sem bolj aktivna, niti ne zaznam - sem že tako pozno v nosečnosti, da lahko mali samo še mal ven potiska komolčke in kolenčka, česar pa ne čutim vedno, ampak večinoma le, če sem pozorna.

Pa saj menda je vseeno, v koliko časa jih našteješ deset, glavno je, da jih našteješ v dvanajstih urah.

pozdravček

Neposredna povezava do sporočila: 4
   Štetje gibov
14.9.2005 11:19:45   
teta beta
Po moje tudi 2 do 3 minutni razmak ni ločen gib, temveč isti. Sicer pa jih jaz ne štejem, če bi jih, bi zdaj že ziher paničarila. Sem čez rok in zadnji teden otročka slabo čutim, ne vem, če desetkrat dnevno (v daljših razmakih). Ampak vsake toliko časa pa se kaj premakne, sploh zvečer, čeprav je vse skupaj zelo daleč od prejšnjega razgrajanja, ko mi je neprestano valovil cel trebuh.

Kaj potem narediš, če npr. našteješ čez dan samo 8 gibov, od tega eno rundo zvečer? Po moje ni panike, če je zvečer še vedno aktiven...

Neposredna povezava do sporočila: 5
   Štetje gibov
14.9.2005 11:25:36   
puncica
Nisem dobila nobegna lista za štetje, tako da nimam pojma, jaz sem sam misla da mora pač vsak dan brcat vsaj malo, če ne je kej narobe, tako da gibov nikol nisem štela, le vsak dan sem bila pozorna

Neposredna povezava do sporočila: 6
   Štetje gibov
14.9.2005 11:51:56   
kati1
jaz sem tud dobila tabelo za štetje gibov včeraj (ker je bil naš malček prejšnji teden vseeno mal preveč miren in sem ga morala kar mal budit ) ... men je G omenila naj bom pozorna predvsem na to - da čutim gibe pred 14.00 uro - če do te ure nič ne čutim - naj grem še kar isti dan v porodnišnico z napotnico.
Sicer pa tabelo jaz razumem tako: do 9.00 ure zabeležiš vsak gib (tudi če je le en). Po 9.00 uri do 21.00 ure pa zabeležiš uro ob kateri si naštela 10 gibov. In ko enkrat začutiš 10 gibov ti tisti dan ni potrebno več beležiti gibov. Upam, da imam prav (tabela je res mal čudna).
Če pa 2 dni zapored čutiš manj kot 10 gibov na dan ali en dan sploh nič, pa se oglasiš v porodnišnici.

Upam, da sem kaj pomagala.

Neposredna povezava do sporočila: 7
   Štetje gibov
14.9.2005 12:02:27   
Minka Pobalinka
Joj kako komplicirano..
Kdaj oz. v katerem tednu se pa začne to štetje gibov?

Neposredna povezava do sporočila: 8
   Štetje gibov
14.9.2005 12:19:47   
kati1
Sej po mojem mnenju ni treba tolk komplicirat ... po mojem je važno le to
"Če pa 2 dni zapored čutiš manj kot 10 gibov na dan ali en dan sploh nič, pa se oglasiš v porodnišnici."
Sam jaz sem zagnala paniko, ker ga med vikendom res nisem čutila - pa še tisto malo gibov, ki so bili, so bili tako nežni.

listek je pa res mal kompliciran

Neposredna povezava do sporočila: 9
   Štetje gibov
14.9.2005 12:43:37   
Blink1
Ojla Bagi

Jaz sem štela bolj od oka Pa na pamet, ker sem vedno nekaj dala ta listič in ga nisem našla, ko bi bilo treba x nardit...

Po navadi sem že do poldneva naštela do 9, potem pa sem pri vsak gibu rekla aha spet 9...pa spet 9... itd...Za ziher

Neposredna povezava do sporočila: 10
   Štetje gibov
14.9.2005 14:14:21   
urbancek
Jaz pa pravim, da naj malo manj komplicirajo. Pri nobenemu od treh otrok nisem štela gibov, tudi rekel mi ni nihče, tudi sedaj jih ne. Pomembno je, da otroka čutiš.

Lp

Neposredna povezava do sporočila: 11
   Štetje gibov
15.9.2005 12:48:43   
alijana
Pozdravljene. Nam je na materinski šoli rekla, da začnemo šteti gibe pri dopolnjenem 35.T. Začneš jih šteti zjutraj, ko se vstaneš, 12 ur. Npr.: od 7-19ih. Razmik 5 minut se šteje za drugi gib. Pa lep dan vsem,

Neposredna povezava do sporočila: 12
   Štetje gibov
15.9.2005 13:46:06   
ribica.

Po moje je tud najbolj pomembno to, da otroka čutiš. Meni se je enkrat pripetilo, da zvečer, ko je bilo moje dete anjbolj živahno, ni niti enkrat pomigala. Niti ko sem se tuširala, niti ko sem jo malo z roko podrezala. NIč. V tem primeru pa mislim, da ti, tudi če si prej naštela 10 gibov, ne bi dalo miru. Jaz sem takrat šla v porodnišnico na pregled. Tamala je koma spala. Kako uro ali dve za tem se je prebudila, jaz pa sem bila vmes non stop na ctg-ju.Potem je bilo vse ok. Ampak v podobnem slučaju, bi spet ravnala enako.

Neposredna povezava do sporočila: 13
   Štetje gibov
15.9.2005 17:58:11   
chips
Tudi jaz sem dobila v torek v materinski šoli to tabelo in sedaj vpisujem brce.
Ampak moje dete je zjutraj in dopoldne full razposajeno tako brca in se premetava potem čez dan komaj da kaj čutim zvečer pa spet.Ampak nam je rekla med. sestra na predavanju da tist se ne šteje ko mal brcne ampak ko se otrok v celoti premakne oz. premetava.

Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Prerez presredka: Kako ga lahko preprečimo?
Babica Marjeta Žlebnik svetuje, kako lahko preprečimo prerez presredka pri porodu.
Iskren zapis očeta po porodu: Moja žena je...
Iskreno povedano ne vem, kako ji je to uspelo. Bolečina je bila tako močna, intenzivna, silna, da sem jo čutil celo jaz....

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?