kuhanje breskove marmelade (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


mala zirafa -> kuhanje breskove marmelade (3.8.2013 13:11:34)

no, danes sem jo skuhala, se še počasi ohlaja v deki.Uporabila sem želirno sredstvo od dr. etkerja, vse tako kot piše. Potem pa na koncu preberem, seveda ko je blo že kasno, da pri vkuhavanju breskev se uporabi dve vrečki želirnega praška.
Kaj zdaj to pomeni, da bo marmelada zelo redka al da se mi bo prej pokvarila?Kozarce sem prej prekuhavala 10 minut in jih pustila da se posušijo na čisti krpi do suhega.ko sem jih nadevala, sem ji obrnila narobe in še zdaj so tam.




monniq -> RE: kuhanje breskove marmelade (5.8.2013 8:50:20)

Po mojem se pokvarila ne bo, bo samo bolj tekoča - takšna je moja, pa sem uporabila želirni sladkor in breskve v razmerju 1:1, kot je v navodilih na sladkorju. Vendar je marmelada precej tekoča.
Ne vem, a imajo morda breskve manj pektina kot ostalo sadje in rabijo več želina!?




Adelina -> RE: kuhanje breskove marmelade (7.8.2013 14:24:20)

Jaz sploh ne uporabljam želina ali želirnega sladkorja, pa se marmelada lepo zgosti. Res pa jo kuham kar nekaj časa-par ur. Ko vidim, da se začne gostiti, jo nadevam v kozarce. No, da bi nepremično ostala na kupčku, verjetno res ne (ne vem, ker itak ne maram res trdih marmelad in nisem sprobavala), se jo pa da lepo namazati na kruh in ne teče dol.




kalbo -> RE: kuhanje breskove marmelade (8.8.2013 12:50:59)

Sam ko ti kuhaš marmelado par ur tam notri ni ničesar več, v bistvu imaš potem samo še cuker z malo breskove arome.

Men je dosti okusnejša in sadnejša z uporabo teh pripravkov in pač tvegam malo konzervansa.




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (8.8.2013 12:59:30)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




malaMravljica -> RE: kuhanje breskove marmelade (8.8.2013 21:11:29)

Jaz sicer nisem nikoli se delala breskove, delam pa druge marmelade in dam vedno navaden cukr, pa se to ne prevec, nimamo radi presladkih marmelad, pa se ni se nikoli nic pokvarlo. Pa se nam je ravno prava gostota, ne maramo trdih marmelad in tudi pokvari se nic ne. Kuham jo tudi ne predolgo, ko se sadje mal razpusti jo s palicnim mal spasiram in je zelo hitro potem pripravljena.
No, sirup iz ribeza pa mi je cez 24 ur postal ribezov zele.




mala zirafa -> RE: kuhanje breskove marmelade (14.8.2013 20:10:37)

Uporabila sem želirno sredstvo, kar je pripomoglo k temu da sem potrebovala manj cukra.V glavnem vakum se je naredil, je odlična le malenkost tekoča.škoda le da se ne dobi zlahka bio breskev.




Katya_1985 -> RE: kuhanje breskove marmelade (14.8.2013 20:28:01)

V Ajdovscini prodajajo breskve,ki jih prodajajo tudi v fructal..Kg je 1€,ce komu kaj pomaga .




Stran: [1]