Hope2 -> RE: Zdrava malica za v vrtec (11.8.2013 12:36:00)
|
malo pozen odgovor, pa vseeno. nas mali bo imel tak sistem ze tretje leto. vsak dan mu spakiram vec ali manj samo sadje ali zelenjavo. vse mu narezem in dam v male taperware posodice. nas ima sicer doma zajtrk, v vrtecu je ob 8, malica ob 9.30 in kosilo ob 12. problem se pojavlja, ko otroku spakiras veliko razlicnih jedi in si izbira in pusca. nas so na to opozorili. mame pa skrbi, da revcki ne bodo jedli, potem pa hrana ostaja, se igrajo..... -torej narezem sadje na kocke ali celo, ali zelnejavo ( papriko narezem na trake, mini paradajzke, mini korencki). -suho sadje dam v zip vrecko. -ce se mi zdi, da je malo ( ker ni imel zajtrka lai malo pojedl), mu dam zraven sadno rezino. ne smejo nosit sladkarij, lahko pa te bio sadne rezine- ki so prakticno iz sadja in soka. - vcasih mu zraven dam kak smoothi - krekerji, rizevi ali koruzni vaflji, polnozrnat piskot. jaz mu dam le po enega, da se ne naje tega, sadje pa pusti. - k zelenjavi mu dam sir( zdenka ali palcka- pri nas se dajo kupit take palcke sira za otroke) kruha mu ne pakiram, niti sendvicev. tudi doma ima za malico sadje. in to mu je dovolj, ce ima doma zajtrk in potem se obislno kosilo. samo ne pretiravaj. pristimas pa tudi zelo hitro. meni je vsec, da se je tako navadil, da je malica sadje, ne fekta nic drugega, niti ne gleda za drugimi kaj imajo ostali. ce kateri dan ne je, pa imajo v vrtcu krekercke in mu dajo, ampak to se je zodilo le 2x v zacetku solskega leta. pa ce ti kdaj kak muffincek ostane, te tudi ne bo noben grdo gledal. oreski so pa pri nas prepovedani in na to opozarjajo vsak mesec in otroku odvzamejo, ce vidijo. tudi nutela itd.... vse zaradi alergij.
|
|
|
|