Jančika_ -> splav - sramota? (14.9.2005 15:42:41)
|
Mene je bolel splav, ne pa reakcije ljudi. Včasih se sprašujem, v kakšnih okoljih živijo nekatere ženske, da imajo s soljudmi tako slabe izkušnje in da raje nikomur ne zaupajo. Sama sem povedala za oba splava bolj ali manj vsakemu, ki mi je prekrižal pot in nisem naletela na nobeno čudno reakcijo.
Mislim, da gre predvsem za to - za nezaupanje drugim, ne pa za sramoto. No, prav gotovo obstajajo tudi ljudje, ki mislijo, da je splav sramota, a ti so po mojem mnenju vendarle v manjšini.
Pozitivna stran tega, da za nosečnost/splav/karkoli drugega poveš sam, je ta, da imaš tako kontrolo nad informacijo - vsaka stvar se prej ali slej izve po tej ali oni poti. Če nekaj poveš, te ne skrbi več, kdo ve in kdo ne in kaj bo, če bo kdo izvedel. Tako pač jaz gledam na to.
Vsak pač dela tako,kot sam čuti, da mu najbolj ustreza. Se mi pa zdi vredu, da se o splavih govori, ker nekateri ljudje o tem ne vedo čisto nič in se jim sanja ne, kako pogosto se to dogaja in zakaj.
Glede vraževernosti pa naj povem samo to: moja prijateljica, zelo vraževerna punca, je za nosečnost prav iz tega razloga povedala samo staršem, meni in še eni prijateljici - in imela ss. Jaz sem se prvič hvalila z nosečnostjo na vsa usta, na kraj pameti mi ni padlo, da bi lahko šlo kaj narobe - in res ni šlo. Drugič in tretjič sem bila sama pri sebi bolj umirjena in zadržana, pa glej hudiča. Poleg tega lahko gre kaj narobe tudi kasneje v nosečnosti ali pri porodu...
|
|
|
|